Ninneke’s Corner | Pompoenen met klavertjes

witte-pompoenen-met-klavertjes-b-5Ik ben Jeannine, gelukkig getrouwd, en mama van één zoon, en oma van een kleinzoon. Ik ben ook nog(plus)mama van 4 kinderen, en(plus)oma van 4 klein kinderen en woonachtig in België. Ik hoop jullie lezers aangenaam te verrassen met mijn columns waar ik het ga hebben over interieur en eten, dagelijkse belevenissen, handige tips creatief om te springen met zelf mooie decoratie te maken en afwisselend met al eens een komisch getint verhaal over de capriolen van de olijke eekhoorns.

Klavertjes vier brengen geluk,alleen zijn ze bijna onvindbaar,maar met deze gewone klavers pimp je wel leuk je pompoenen.

Pompoenen met klavertjes

witte-pompoenen-met-klavertjes-b-3

Leuk gepimpt

Halloween is weer al voorbij,maar pompoenen zijn nog alom verkrijgbaar.Waarom dan ook niet verder gewoon decoreren met deze seizoensgroenten.Zolang ze er zijn,kan het best.Het is toch ook wel typisch een herfst groente.Ben dan ook van besluit,ik doe het lekker toch.Deze keer eerst een zoekactie ondernomen naar klavers.Dat was nu niet echt een Scherlock Holmes speur gedoe te noemen.Het bos was vol bezaaid.Alleen echter geen enkel klavertje vier gevonden.Geen geluksklaver zoals ze zeggen, maar geluk dat maak je toch zelf.Dat zit in kleine dingen.En zo een bezigheidstherapie creatief bezig zijn,daar word je ook wel best gelukkig van.Met het resultaat van deze klaver pompoenen,voel je toch ook dat zweempje geluk,eens je aan het decoreren bent.Heb toch weer enige frisheid behouden,op deze soms in donker gehulde dagen.De pompoenen kregen weer eerst een witte laag.Daarop heb ik de klavers gelijmd met behanglijm.Dat wit/groene brengt een toets van lichtheid.Deze zijn leuk voor in de keuken ergens te zetten.Of buiten in de tuin onder een overkoepeling of prieel.Wel eerst de klavers eerst een paar dagen tussen kranten papier of keukenrol laten drogen.waar je ook iets zwaar hebt opgezet.Het geeft niet als ze nog niet helemaal uit gedroogd zijn.als ze maar plat zijn,en het meeste vocht eruit is.Een 3 a 4 dagen volstaan al.

witte-pompoenen-met-klavertjes-b-1

trio van pompoenen

witte-pompoenen-met-klavertjes-b-2

speels en fris uitziend

witte-pompoenen-met-klavertjes-b-5

staat aardig

witte-pompoenen-met-klavertjes-b-6

In de kijker gezet

witte-pompoenen-met-klavertjes-b-8

Detail

witte-pompoenen-met-klavertjes-b-11

Huiselijk gezellig.

Lieve groet Jeannine alias Ninneke.

Je kan me ook vinden op facebook:Ninneke’s corner.

 

GERELATEERDE ARTIKELEN

Geef een reactie