Teuny | Met mijn neus in de boter!

tafeltjes-bij-binnenkomstOntmoet Teuny. Moeder van twee lieve jongens en getrouwd met Alexander. Ze geniet van alles wat op het moment op haar pad komt. Na een aantal jaren een overvol leven gehad te hebben, is het roer nu volledig om! Ze heeft haar woonwinkel verkocht en geeft nu adviezen als interieurstyliste. Van plan om te genieten van het leven, dankbaar voor alles wat ze heeft en vastberaden er iets moois van te maken… volg haar inspirerende blogs voor een Happy Feeling !

Ja, zo voelt het op dit moment. Van het ene gave project ga ik direct door met het volgende gave project. Dit keer betreft het een grote kringloopwinkel. En ik ben gek op kringloopwinkels! Kringloop is populair tegenwoordig. En terecht.. want hoe leuk is het om voor weinig een mooie schat te vinden waar je nog jarig van kunt genieten.

  Het is wel weer een groots project maar hier kan ik werkelijk losgaan in creativiteit. Hoe gaaf! Er zijn natuurlijk wel een heel aantal eisen waaraan het plan moet voldoen, maar verder is alles nog open. Heerlijk!indeling-laatste-updateDe plattegrond is gemaakt. Het zal vast de laatste versie niet zijn, want er komen ongetwijfeld ideeën bij en misschien vallen er wat ideeën af, maar het geeft al een goed beeld hoe het gaat worden. De opstelling dan, want al die creatieve ideeën komen hier op zo’n ‘platte’ tekening natuurlijk helemaal niet tot zijn recht.

tafeltjes-bij-binnenkomst

Want van boven op zo’n plattegrond lijkt dit een saaie kast. Maar het idee is allerminst saai. Het zal een behoorlijk grote kastenwand worden met allemaal verschillende tafeltjes opgestapeld. De wand wordt een mooie kleur blauw… Dé kleur van 2017 en de tafels zullen net een paar tinten donkerder worden. Het moet nog gemaakt worden maar ik zie het al helemaal voor me!

presentatiecirkel-2 presentatiecirkel

Op een centrale plek in de winkel komen twee mooie, grappige, decoratieve presentatie ‘cirkels’.  Met een kringloopwinkel is het natuurlijk net wat er net binnen is gekomen, maar met een beetje creativiteit zie ik deze hoekjes al helemaal ontstaan.

Het leuke is … Ik mag nu nadenken over hoe het gaat worden maar als de winkel eenmaal open is blijf ik ook een aantal uren per week werken in deze winkel. Geheel vrijwillig! Niet alleen ik hoor, maar met mij nog vele anderen. Alle opbrengsten van deze kringloopwinkel gaan namelijk naar een schitterend goed doel. Daarom alleen al ben ik gedreven en word ik enthousiast om hier een prachtige winkel van de maken.

underlayment

In de winkel zal veel blank hout gebruikt worden. Dit in combinatie met zachte pastel tinten. Dit maakt het lekker licht en fris en lekker tijdloos. Omdat we erg afhankelijk zijn van wat er binnenkomt maken we de  en inventaris van de winkel ook zo flexibel mogelijk. Zo zijn we in staat om op een simpele manier in te spelen op de binnenkomst van grote stapels kleding of vele meubels.etalage-kasten

Op deze stellage ben ik een beetje verliefd geworden. Dit is een mooie oplossing voor de etalages. Er zijn namelijk nogal wat meter glas en op deze manier worden die, van binnen en van buiten, optimaal benut. LOVE IT!

kidscorner

Ook aan de kinderen is gedacht en zij krijgen een te gekke speelplek! Kunnen de papa’s en mama’s even heerlijk ongestoord rond snuffelen terwijl de kids zich o.a. fijn vermaken in een vette tipitent.

huisjes

Wat als je ‘nieuw’ speelgoed mag uitzoeken die staat in zullen vrolijke ‘huisjes’? Helemaal leuk toch?

De ‘huisjes’ zullen ook in een andere vorm terug komen. Bijvoorbeeld in een gezellige koffiecorner…bordjes-op-wand-bij-koffiecornerDeze kleden we natuurlijk ook leuk aan! Zo leuk die verschillende bordjes aan de wand.

Dankzij deze plaatjes van Pinterest zie ik het al helemaal voor me. De klussers en timmermannen zijn al druk bezig, want wat zou het gaaf zijn om dit jaar nog open te kunnen?! Maar of we dat gaan halen is nog maar helemaal de vraag, want wat moet er nog veel werk verzet worden.

Ben je benieuwd geworden hoe de winkel er straks uit komt te zien? Kom gezellig langs! Hou mijn eigen blog in de gaten voor de vorderingen en wanneer we open gaan of kijk anders eens op dorcas.nl

GERELATEERDE ARTIKELEN

Geef een reactie