Briezietje | aan de slag met eiken planken

foto3In het Zeeuwse Geersdijk woont Brigitte die jullie mee zal nemen door haar dijkhuis dat ze samen met de liefde van haar leven Edwin, onder handen nam.

Hallo Lieve lezers van Huisjekijken !

Hier in Zeeland schijnt nog altijd de zon, het is eind oktober ! Aan de ene kant voelt het toch niet hoe het moet zijn…..

Nu ben ik een echte zon aanbidster, dat wel, maar oktober? Dat is toch wel zo’n beetje de maand dat je weer lekker binnen zit met een lekker dekentje op de bank en de kaarsjes aan (al brand ik die het hele jaar door), dat je ‘s avonds gezellig samen zit te eten met kaarslicht enzzz….

Nu ben ik toch maar n beetje aan het ”Herfst inrichten”, en her en der wat aanpassingen qua sfeer aan het aanbrengen.

foto 1

Ik rommel dan meestal in lades en kasten, loop een aantal rondjes door mijn huis om spulletjes te verzamelen die dan weer een ander sfeertje geven, aangezien ik niet elke keer naar de winkel kan om leuke dingen aan te schaffen, doe ik het zo; een likje verf doet ook wonderen!

En natuurlijk zit ik met mijn laptop op de bank het internet af te speuren (Huisje Kijken, Pinterest, enz) om ideeën op te doen.

Dan denk ik: Heej, dat heb ik ook nog ergens, of , ohja, zo kan het ook, en dan met n vleugje van ‘n ander en ‘n vleugje van mezelf, creeër ik weer een ander sfeertje.

Heb ik nog ergens een dienblad staan dat wel weer eens een ander kleurtje kan gebruiken? En ja, dan loop ik met een kwast nog maar eens rond om te kijken wat ik nog meer mee kan pakken.

foto2

dienblad, opgeleukt met ’n grijstintje, kwastje erover heen en andere decoraties…

Zo zie je ook van die leuke oude broodplanken.

En ja, die wil ik ook! Maar ik wil er geen geld aan uitgeven…. Nu had Edwin van een collega oude eiken planken gekregen een paar maanden geleden (voor onze houtkachel, die er voorlopig nog niet is, jammer genoeg). Maar ik zag daar natuurlijk geen brandhout in! Nee, ik zag daar mooie broodplanken in, hahaha.

Nu moet ik daar wel ineens zin en tijd voor hebben, en ik ben ook graag alleen als ik begin te freubelen. Ik begin vaak ergens aan ,en dan heb ik in mijn hoofd al precies hoe het eruit komt te zien, maar leg dat maar eens uit aan de ander, die daar dan om vraagt…en er bij staat te kijken…Nee, ik werk het liefst alleen

Dus ik had de tijd en zin: Dus… de garage in… tekenen, zagen en schuren…gat door het handvat en mooi dik touw erdoorheen…ik ben tevree.

foto3

Nu hangt de broodplank aan een oude kapstok, die al tig kleuren heeft gehad en ik ooit nog eens in de schuur van mijn grootouders heb gevonden. Maarja, er waren nog meer planken, en ik had zo’n rond oud tafeltje waarvan het blad net iets te klein was (je kent het wel),dus ik dacht, dan kan ik daar wel een mooi ovaal blad op maken….

foto4

Dus de planken tegen elkaar maken en ovaal aftekenen, zagen en schuren.

foto5

Het tafeltje met nieuw blad. Ik moet alleen nog bedenken of ik het blad zo laat…misschien hebben jullie een idee?

Zo, en nu nog even genieten van de laatste dagen die we buiten kunnen vertoeven, gezellig de vuurkorf aan, dekentje en een drankje…Want al snel word het tijd om het terras aan te kleden voor de winter en zeker nu in de winkels al die kerstlampjes weer ziet! Dan begint het toch echt te kriebelen!

Nog even geduld…

foto6

 Lieve Groet, Brigitte

 

 

 

 

GERELATEERDE ARTIKELEN

9 reacties op “Briezietje | aan de slag met eiken planken

  1. Pinkback: Julio

  2. Pinkback: timothy

  3. Pinkback: Ronnie

  4. Pinkback: Charles

  5. Pinkback: terrance

  6. Pinkback: randy

  7. Pinkback: Gregory

  8. Pinkback: maandoverzicht blogmagazine | oktober 2015 | Huisjekijken

Geef een reactie