Ninneke’s Corner Culinair | Gefrituurde brie met vijgen konfijt

 

img_4858Ik ben Jeannine, gelukkig getrouwd, en mama van één zoon, en oma van een kleinzoon. Ik ben ook nog (plus)mama van 4 kinderen, en (plus) oma van 4 kleinkinderen en woonachtig in België. Ik hoop jullie lezers aangenaam te verrassen met mijn columns waar ik het ga hebben over interieur en eten, dagelijkse belevenissen, handige tips creatief om te springen met zelf mooie decoratie te maken en afwisselend met al eens een komisch getint verhaal over de capriolen van de olijke bende eekhoorns… Vandaag weer een Ninneke’s Corner Culinair!

Say cheese….to cheese.

Gefrituurde brie met vijgen konfijt

img_4858

Heerlijk

Als je van kaaskroketten houd,dan zul je zeker van deze gefrituurde camembert smullen.Zelfs onze kinderen die eigenlijk geen camembert  lusten,vinden deze gefrituurde camembert partjes wel lekker.Het is een een makkelijk te bereiden voorgerechtje.Of kan ook als borrelhapje dienen.De vijgen konfijt kun je op voorhand maken.Kan gerust een dag ervoor al.Gewoon dan even terug opwarmen.

Wat heb je nodig:

1 camembert

1 ei

wat paneermeel

9 verse vijgen

4,5 dl water

6 eetlepels witte fijne suiker

6 eetlepels balsamico azijn

img_4852

Eenvoudig te maken

Bereiding: Maak eerst de vijgen konfijt als volgt.Spoel de verse vijgen schoon.Snij het steeltje eraf.Snijd de vijg overlangs en in kleinere stukjes.Doe in een steelpan,samen met het water,de suiker en de balsamico azijn.Laat op een klein vuurtje inkoken.Mix het fijn met de staafmixer en zet opzij.Snijd de camembert in de helft.Verdeel dan elke heft nog eens in  vier partjes.Klop het ei los in een diep bord.Strooi paneermeel in ander diep bord.Haal de partjes camembert door het ei en wentel ze dan door het paneermeel.Frituur de partjes in frituurolie op 180 °.Slechts kort tot het paneermeel krokant aan korst.Geef als voorgerecht 4 partjes per persoon.Geef er een potje van de warme vijgen konfijt bij.De overschot vijgen konfijt is ook lekker onder yoghurt of kwark(platte kaas).Geef je het als borrelhapje reken dan één per persoon,als je nog andere hapjes laat rondgaan.En anders maximum twee want het vult wel behoorlijk.Hou er rekening mee met je gangen dat je nog voorziet nadien.

Lieve groet Jeannine alias Ninneke.

Je kan me ook vinden op facebook:Ninneke’s corner.

GERELATEERDE ARTIKELEN

Geef een reactie