Ninneke’s Corner | Pompoenen in de varens gezet.

witte-pompoenen-met-varens-b-9Ik ben Jeannine, gelukkig getrouwd, en mama van één zoon, en oma van een kleinzoon. Ik ben ook nog(plus)mama van 4 kinderen, en(plus)oma van 4 klein kinderen en woonachtig in België. Ik hoop jullie lezers aangenaam te verrassen met mijn columns waar ik het ga hebben over interieur en eten, dagelijkse belevenissen, handige tips creatief om te springen met zelf mooie decoratie te maken en afwisselend met al eens een komisch getint verhaal over de capriolen van de olijke bende eekhoorns…

We zijn er goed bij geVAREN,met deze editie pompoenen.

Pompoenen in de varens

witte-pompoenen-met-varens-b-1

Pompoenen pimpen met varens

Ik heb voor jullie nog een laatste groep gepimpte pompoenen voor dit jaar.Dan is het welletjes geweest met de pompoenen.Ik bevind me zowaar in een pompoenveld.Vorige keer tijdens de wandeling door het bos met de missie klavers plukken,heb ik ook wat bladeren van varens bijeen verzameld.Die lagen ook te drogen tussen keukenrol.Deze keer heb ik grotere pompoenen uitgezocht.Als je er twee of drie zo maakt is het voldoende,je kan ter aanvulling ook nog gewoon wat enkele witte erbij leggen.Kleef de varens er met behulp van behanglijm op.Strijk de lijm met kwast op de pompoen waar je het blad wil kleven.Het teveel aan lijm droogt op en zie je achteraf niet meer.Ga voorzichtig met de kwast lijm ook over het blad,als het op de pompoen kleeft.Mee met de richting van het blad,van de steel naar de punten toe.Dan ben je zeker dat het goed overal  vast kleeft.Maak het zeker niet te druk,hang de hele pompoen niet te vol.Doe zelfs op ene een enkel blad,dan krijg je een zekere rust,als je ze samen ergens legt.Door er nog gewoon witte bij te groeperen,al was het maar één kleintje verkrijg je weer  dat evenwicht dat het niet TE word.Eerst weer de pompoenen in de primer zetten,laten drogen.Dan schilderen en weer laten drogen.Nog een laatste keer een laag verf en als die dan droog is kun je aan het plakken gaan.

witte-pompoenen-met-varens-b-2

Onze keuken setting vaart er goed bij

witte-pompoenen-met-varens-b-6

Op ene één enkel blad op de andere drie bladeren van de steel uitgaand

witte-pompoenen-met-varens-b-9

Pompoenen in de kijker

witte-pompoenen-met-varens-a-5

origineel en leuk

Lieve groeten Jeannine alias Ninneke.

Je kan me ook vinden op facebook:Ninneke’s corner.

GERELATEERDE ARTIKELEN

Geef een reactie