Huisjekijken bij | Leroy, Mandy & Len Hoffz style

Interieur63Met goede hulp van vrienden en familie maakten Leroy en Mandy hun huis tot een droomhuis. Een paleis, waar inmiddels ook hun prinsje Len is geboren. In het blad Wonen Landelijke Stijl heeft hun  hun huis de binnenkant gesiert. Huisjekijken publiceerde in november ook al een binnenkijkreportage van  dit bijzondere huis in Hoffz-stijl. En ga er maar eens goed voor zitten want we hebben heel veel prachtige foto’s. We gaan Huisjekijken in Reuver!

Leroy: “Weten jullie het zeker? Het is écht ‘n hoop werk!” was de veelgehoorde opmerking toen mijn vriendin en ik op 21 jarige leeftijd een woning uit 1901 wilden kopen. Maar voor ons bestond er geen twijfel, deze ‘oude knal’, centraal gelegen in ons dorpje Reuver, zou het huis zijn wat we volledig zouden verbouwen en omtoveren tot onze droomwoning!

huis 1921

In juni 2008 was het dan zo ver: kluskleding aan en handen uit de mouwen steken, want het huis had al een tijd leeg gestaan en er was veel sloopwerk te doen.

IMG_4101

De kleine kamertjes maakten plaats voor één open ruimte. Omdat het huis qua oppervlakte maar klein was, wilden we beneden tevens een ruime aanbouw maken voor een badkamer en keuken.

IMG_4243

Toen we de bovenverdieping en het dak onder handen namen en de stuc- en stroplaten op ons af kwamen, besloten we ook het complete dak te vernieuwen; iets waar we niet op gerekend hadden, maar uiteindelijk allemaal zelf hebben kunnen afwerken.

dak vernieuwen

Ook het metsel en timmerwerk van de aanbouw hebben we zelf gedaan, maar veel is ook gebeurd met hulp en steun van familie en vrienden. Het was dan ook een opluchting toen er na ruim twee jaar geen zand, sneeuw of regen meer in ons huis kwam en we eindelijk konden beginnen met het opbouwen en afwerken van onze woning.

IMG_6316

IMG_8442

Nu brak de tijd aan om keuzes te maken over de keuken, badkamer, slaapkamer, etc. Kortom…de leuke dingen!

IMG_8551

Mijn vriendin Mandy is gek op koken en doet dit ook met veel passie; ze wilde dan ook graag een grote, open leefkeuken. Samen met mijn grootvader, een nog echte ouderwetse timmerman, zijn we aan de slag gegaan met dikke eiken planken en na dagen zagen, schaven en lijmen was het ons gelukt de keuken te maken waar Mandy zo naar had uitgekeken.

Interieur66

De smeg is te koop bij deschouwwitgoed.nl . Het typenummer van het fornuis zelf is de DS96MFA7

 

Interieur65

Interieur68

Interieu11

Interieu13

Het grote fornuis , de Smeg koelkast en een oud hakblok die we op de kop hadden getikt bij een kippenboer in Friesland, maakten het plaatje compleet. Inmiddels is mijn grootvader overleden, maar onze landelijke keuken doet ons nog altijd met trots aan hem denken.

keuken opa

Interieur69

Interieur70

Interieur71

Onze voorkeur voor het landelijke en ambachtelijke blijkt ook uit onze haltrap. Deze is gemaakt door dorpsgenoot Herm, trappenmaker en timmerman; hij was eigenlijk al met pensioen, maar vond het huis en alles wat we zelf hadden gedaan zo mooi, dat hij besloot te willen helpen. Hij wist toen nog niet dat wij de trap van oude schoolbankjes wilden laten maken, een hele klus.

trap

Hij zag het echter als een unieke uitdaging en hij wist een prachtige en stoere trap te plaatsen! Mede door de uitdagende kleur van de kalkverf springt de trap er in de hal helemaal uit. De ruimte onder dit pronkstuk is gebruikt als opslag en de plaats voor het toilet.

Interieur59

Interieur61

Interieur60

Interieu12

De keuzes en inspiratie voor de woonkamer hebben we opgedaan bij woonwinkels en bladen zoals Wonen Landelijke Stijl. Tevens heeft mijn tante, die jarenlang interieuradvies heeft gegeven, ons erg op weg geholpen met de verf voor de muren en de kleuren. De keuze viel op kalfverf omdat het veel sfeer in een woning brengt en wij het perfect vonden passen bij ons huis.

woonkamer

De rustieke vloertegels zijn Castle Stones.

Interieur45

De meubelen en accessoires zijn voor een groot deel van Hoffz en o.a. aangekocht bij Hoeve Hofackers in Baarlo. De stoere, landelijke sfeer van Hoffz vinden wij super en we hebben dit sfeertje overal in huis doorgetrokken. We zijn dan ook uiterst tevreden met het resultaat!

Interieur54

Interieur2

Interieur4

Interieur80

Interieur77

Interieur79

De badkamer moest vooral rust en ontspanning bieden en van alle gemakken voorzien: een ruime inloopdouche, luxe ligbad, toilet, ruime wastafel maar moest tevens ruimte bieden voor de wasmachine, droger en ketel.

Interieur102

badkamer

Ook in de badkamer wilden we een robuuste sfeer creëren met landelijke accenten. De wasbak is, na een lange zoektocht, uiteindelijk gevonden bij een boer in Gent die er een had staan uit 1945. De douche is voorzien van oude, marmeren grijze tegels en het wasmachine etc. is weggewerkt achter twee dikke eiken deuren.

Interieur105

Interieur112

Interieur110

Nadat de benedenverdieping zo goed als klaar was, was de bovenverdieping aan de beurt. Het was een grote, open ruimte die nog helemaal opnieuw ingericht moest worden. Na advies en het uitleggen van papier om de indelingen te zien, werd er besloten boven 3 slaapkamers te maken met een hal en toilet.

Interieur83

Metal stud profielen en gipsplaten maakten na enkele dagen plaats voor wit gestuukte muren die werden voorzien van kalkverf om zo de sfeer van beneden ook boven door te voeren.

Interieu14

Interieu15

Interieur1

De bovenverdieping heeft dikke, donkere draagbalken en een houten vloer, ze vormen mooie landelijke accenten. De grootste slaapkamer met schuine wanden heeft achter het bed een zelf gemaakte inloopkast; een klein paterskastje, gekocht op de rommelmarkt en beschilderd met Carte Colori verf, doet dienst als opslagkast.

Interieur29

Interieur42

Interieur43

Interieur137

Interieur138

De overige slaapkamers functioneerden lange tijd als logeerkamer en opslagkamer totdat Mandy in verwachting raakte en wij hoorden dat we in mei 2014 ouders zouden worden van een zoon. De logeerkamer werd omgebouwd tot babykamer; er staat een zelfgemaakte ledikant en commode van steigerhout dat geschilderd is met krijtverf.

len geboren

Oude accessoires zoals een houten fietsje en ladder geven sfeer aan de kamer. De schuine muren maakten het lastig een kast te plaatsen. We hebben de constructie van het dak aangepast en hebben zo een kleine inloopkast gecreëerd die je binnenkomt via twee, oude, unieke deuren van Hoffz.

Interieur86

Op 10 mei 2014 is onze zoon Len geboren en hij slaapt als een roos in zijn eigen ledikantje…

Interieur88

Interieur87

Interieur92

Interieur99

Interieur93

Interieur91

Interieur94

Nu het huis zo goed als klaar was, werd het tijd om een tweede droom te verwerkelijken: een eigen grote schuur om mijn hobby, het werken met hout, te kunnen uitoefenen en om een mooie overkapping te maken waar we ‘s zomers lekker kunnen vertoeven. We hebben alles zelf gemaakt, van fundering tot aan het dak. De loungeruimte heeft een gemetselde openhaard van oude waaltjes en wanden van gebruikte steigerplanken.

Interieur139

Interieur140

Interieur143

Interieur141

Rondom het huis en de schuur hebben we 130 m2 boeren kasseien uit België gelegd en bij de buitentafel liggen oude hardstenen tegels en waaltjes; het grasveld, de hortensia’s en olijfbomen maken het sfeertje compleet in onze tuin.

olijfbomen

Interieur125

Interieur126

Interieur127

Interieur128

Interieur129

Interieur130

Na jaren verbouwen en klussen genieten wij nu volop van ons huis en tuin.

We hopen dat deze binnenkijker weer anderen inspireert!”

Leroy, Mandy en Len…

Leroy maakte een prachtige guirlande van steeneik waarvan je de beschrijving een tijdje geleden op onze site kon vinden.
Ook de krans van rozenbottel die verscheen in HuisjeKijken Extra was ingezonden door Leroy. Klik op de betreffende foto om naar de beschrijving te gaan.
klik voor de beschrijving

klik voor de beschrijving

klik voor de beschrijving

klik voor de beschrijving

huis nu

GERELATEERDE ARTIKELEN

11 reacties op “Huisjekijken bij | Leroy, Mandy & Len Hoffz style

  1. Pinkback: otis

  2. Pinkback: Huisjekijken Extra | guirlande maken van steeneik á la Hoffz | Huisjekijken

  3. Pinkback: Weekoverzicht | week 11 | Huisjekijken

  4. Even huis kijken en kom ik dit tegen Wauw, wat een mooi huis en de keuken…..prachtig.
    Mooi geheel en ik vind die wandtegeltjes erg mooi. Ik ben nieuw waar je deze kunt kopen in die kleurstelling.

  5. Wat een gaaf huismus dit geworden. Wij zijn ook druk bezig met de verbouwing van ons huis. Ben benieuwd naar de wandtegeltjes in de keuken. Kan iemand ons vertellen waar die van zijn?

  6. Pinkback: Mia Lampen – De beste huisdecoratie vandaag

  7. Pinkback: Ledikant Manhattan – De beste huisdecoratie vandaag

Geef een reactie