Ninneke’s Corner |Engelse broodpudding

img_5682Ik ben Jeannine, gelukkig getrouwd, en mama van één zoon, en oma van een kleinzoon. Ik ben ook nog (plus)mama van 4 kinderen, en (plus) oma van 4 kleinkinderen en woonachtig in België. Ik hoop jullie lezers aangenaam te verrassen met mijn columns waar ik het ga hebben over interieur en eten, dagelijkse belevenissen, handige tips creatief om te springen met zelf mooie decoratie te maken en afwisselend met al eens een komisch getint verhaal over de capriolen van de olijke bende eekhoorns… Vandaag weer een Ninneke’s Corner Culinair!

Het perfecte gebak voor bij een kop earl grey tea.

Engelse broodpudding

 

img_5682

Het is echt zalig.

Het is een heel andere broodpudding als dat de meesten kennen.Deze vind je in België ook niet in de bakkers.Ik heb zo een vermoeden dat het in Nederland ook niet in de toonbank ligt bij de warme bakker?Of heb ik het mis? Dit is typisch de Engelse wijze.De sneetjes brood blijven ook gewoon in sneetjes,word niet gekneed of gemixt.De melk emulsie dat word over de sneetjes gestort en nadien zo gebakken.Wat ook een groot verschil is dat de bovenkant een krokante korst krijgt door de rietsuiker.De pudding zelf is heel luchtig en minder vast als de broodpudding dat we kennen.Persoonlijk vind ik deze nog lekkerder.Aan jullie uit te vinden welke jullie het meeste smaakt.

Wat heb je nodig:

 klein rozijnenbrood gesneden( kwalitatief goed brood geen voorverpakt uit de supermarkt,dat gaat niet)

1,125 l melk

90 ml room

5 eieren

90 gr fijne witte suiker

2 eetlepels bruine rum

2 zakjes vanille pudding poeder

kaneel poeder

 wat boter

wat ruwe rietsuiker

Bereiding:Snij de sneetjes rozijnenbrood in driehoekjes.Smeer op elk driehoekje wat boter(langs één zijde).Boter een grote ovenvaste schotel in.Zet de sneetjes rechtop in de schotel.afwisselend,links,rechts.Zodat ze mooi afwissend in de schotel komen.Doe dan in een grote mengkom de melk,eieren,room,de rum,het vanillepudding poeder,de kaneel en de fijne witte suiker.Mix goed met de elektrische klopper.Giet het mengsel over het brood.Dek de schotel af met plastic folie en zet een uur tot anderhalf uur in de koelkast.haal de schotel uit de koelkast,verwijder de plasticfolie.Strooi er wat rietsuiker over heen.Zet de schaal in een nog grotere schaal waar je een bodem water hebt ingedaan(bain au marie),let op dat het water niet komt tot aan de schotel met het brood in.Anders gaat het overkoken tot in de schaal met de broodpudding.Zet dan het geheel in de voorverwarmde oven van 180° een uur ongeveer of langer indien nodig.LET OP!!!!Haal na een dik half uur de schotel broodpudding uit de schotel met water en zet dan de schotel met de broodpudding er alleen in.Dan kan de bodem nu ook wat meer mee bakken.Heb al ondervonden dat het het soms te vlug gaat als het het er van in het begin zelfstandig in staat.Dus doe ik het op deze wijze.Is de broodpudding klaar,haal hem dan uit de oven en laat afkoelen.Kan ook lauw gegeten worden.Je snijd de broodpudding aan recht uit de schaal.Smakelijk.

img_5670

De sneetjes brood blijven heel.

img_5675

Gebakken de bovenkant heeft een heerlijk krokant zoet korstje.

img_5679

Moeilijk te weerstaan deze .

img_5682

Heerlijk bij een kop thee

Lieve groeten Jeannine alias Ninneke.

Je kan me vinden op facebook:Ninneke’s corner.

GERELATEERDE ARTIKELEN

Geef een reactie