Huisjekijken extra | DIY Ramskopje van zelfhardende klei

imageHuisjekijken ziet  veel DIY voorbij komen en sommige hebben gewoon wat extra aandacht nodig omdat ze gewoon te leuk zijn. Deze keer een DIY, Ramshoofd maken van klei ! Super leuk en goedkoop Stoer Sober look. Deze keer hebben we de werkbeschrijving gekregen van Danielle Wesseling, een  fanatiek lid van de Huisjekijken Lifestyle Fanpagina op facebook, waar de trends beginnen!

Ik zal jullie gaan proberen uit te leggen hoe je een ramskopje van klei maakt.Je hebt nodig, een bakje water en een mesje. En zelfhardende klei. Dit is de grijze van de Action.

image
Je begint met een plateautje waar hij op komt te liggen. De onderkant kerf je in.
image
Je kunt er voor kiezen om hem vierkant te houden of hem snijden in een vorm, die je meer bevalt. Ik zelf heb aan beide kanten een schuine reep afgesneden.

Nu pak je een grote homp klei en gaat in je handen al de vorm maken, van het hoofd. Denk maar aan een langwerpige eivorm. Nu gaan we hem opbouwen, naar boven toe uit. Je pakt weer een beetje klei, en kerft de vorm van het hoofd, dat je net hebt gevormd, in. Daarop plak je nu de klei en je gaat dan met je mesje en wat water, de klei naar boven toe uitstrijken. Dan krijgt hij een wat hoger voorhoofd zeg maar. Zoals jullie op de foto zien, heb ik aan de zijkanten ook klei erbij gedaan om zijn kopje wat dikker te maken. Je bouwt het hoofd zo op. Probeer in spiegelbeeld te werken! Dus je plakt net zoveel klei aan beide kanten, tegelijkertijd. En dan ga je weer de klei uitstrijken met je mesje en je handen-vingers.
image
Bovenop zijn kopje kun je wat haar maken, door met je nagels, de klei omhoog te trekken-draaien. Draai veelvuldig het kopje, om te kijken, of hij in vorm blijft, kijk van een afstand, kijk er boven op. Laat de klei ook op een natuurlijke manier in elkaar overlopen. De achterkant van het kopje vul je ook op , op dezelfde manier.
image

Als laatste maak je de hoorns Wil je een wat strakkere uitstraling, dan maak je de hoorns plat. Je rolt twee banen klei en maakt het plat, door er een groot mes op te drukken. En anders maak je ze gewoon rond. Je maakt weer twee identieke kleirollen en plakt ze tegelijkertijd op het kopje van de ram. Zo zijn ze meteen symmetrisch. Met je handen druk je de vorm tegen het kopje aan en strijk je de zijkanten van de hoorn, over in het kopje. Heel voorzichtig, dan hebben ze meer houvast. Als laatste -en geloof me, dat is niet makkelijk- ga je de bek en de ogen en de neus maken. Je kunt ervoor kiezen om het in te kerven met de punt van je mesje. Dat is er even heel goed voor gaan zitten, en goed kijken , waar de ogen de bek en de neus moeten komen.

De 1 wil hem in de kleikleur houden, wit of grijs. Een ander wil hem liever schilderen. Ik gebruik acrylverf en na het opbrengen , ga ik er eigenlijk meteen weer met een droge kwast overheen, om het overtollige eraf te halen. En zet hem daarna in de antiekwas. Ook dat breng ik op met een kwast. Voordat je gaat schilderen, moet je hem goed laten drogen.
Succes, maar vooral veel plezier.

Groetjes Danielle

OVER Carol Kok

Inmiddels kennen we haar allemaal…Carol is een begrip in de Huisjekijken Lifestyle Fangroep op Facebook maar ook op de Huisjekijken website. Toen ze er een tijdje geleden haar ongezouten mening gaf over de hypes en de grillen als muurvulleren, stoelen verven met Annie Sloan en kleien met dé klei van de Action, was iedereen het erover eens; Carol is een geboren blogger. Dat lieten we op de redactie van Huisjekijken niet aan onze neus voorbij gaan en op onze vraag of ze zich bij ons team wilde aansluiten was haar antwoord volmondig JAAAAHHH! Carol blogt over de verslaving met de naam ‘de Huisjekijken Lifestyle Fangroep’!

Bekijk alle artikelen van

GERELATEERDE ARTIKELEN

Geef een reactie