Ninneke’s Corner Culinair | Makkelijke krieken taart

 

column-kriekentaart-4Ik ben Jeannine, gelukkig getrouwd, en mama van één zoon, en oma van een kleinzoon. Ik ben ook nog (plus)mama van 4 kinderen, en (plus) oma van 4 kleinkinderen en woonachtig in België. Ik hoop jullie lezers aangenaam te verrassen met mijn columns waar ik het ga hebben over interieur en eten, dagelijkse belevenissen, handige tips creatief om te springen met zelf mooie decoratie te maken en afwisselend met al eens een komisch getint verhaal over de capriolen van de olijke bende eekhoorns… Vandaag weer een Ninneke’s Corner Culinair!

Op een mum van tijd een krieken taart zelf maken?….dat kan.

Makkelijke krieken taart.

column-kriekentaart-5-2

Simpel te maken

Dit is de meest simpel te bereiden krieken taart.Bovendien is ze ook nog lekker.Met kant en klaar kruimeldeeg uit de vers afdeling.Krieken op sap uit een bokaal.

Wat heb je nodig:

Kruimeldeeg

800 gr krieken op sap(bokaal)

2 zakjes vanille puddingpoeder

24 suikerklontjes

250 ml slagroom(35% vetgehalte)

wat poedersuiker(bloemsuiker)

column-kriekentaart-5-2

Hmmm

column-kriekentaart-4

Lekker hoor

Bereiding:Rol het kruimeldeeg uit.Leg het op een taartvorm dat je eerst bekleed hebt met vel bakpapier.Prik in de bodem wat gaatjes met een vork.Leg op het deeg weer een vel bakpapier.Leg er bak parels op of bonen.Bak het in voorverwarmde oven op 190 ° een 25 minuten.Maak ondertussen de krieken.Giet een deel van het sap apart.Doe overig sap en krieken in een pot.Zet op het vuur,voeg de suiker toe.Roer het vanille pudding poeder op in het sap dat je apart had gezet.Als de krieken koken,voeg je het krieken sap met de vanille pudding poeder toe.Laat goed dik inkoken.Laat afkoelen.Klop de slagroom op met wat poedersuiker.Zet koel weg.Als de taartbodem gebakken is haal je de bak parels of bonen weg.Haal de taart voorzichtig uit de vorm.Laat afkoelen, op rooster.Als de krieken lauw zijn,of bijna afgekoeld,stort je deze in de taart bodem.Werk nadien rondom af met toefjes slagroom.Eenvoudiger kan niet.

Lieve groeten Jeannine alias Ninneke.

Je kan me ook vinden op facebook op mijn pagina:Ninneke’s corner.

GERELATEERDE ARTIKELEN

Geef een reactie