Receptenkijken | Heerlijk Sint desert, smullen!

Jolanda is dol op koken en lekker eten. Zijn speurt naar de heerlijkste recepten op het web en deelt met ons degene die ze zelf heeft gemaakt en geproefd. Om je vingers bij af te likken

De donkere dagen voor kerst zijn weer aangebroken. Maar eerst hebben we nog ons gezellige Sinterklaasfeest.
Ik heb voor jullie een overheerlijk toetje  geproeft. Gezellig met zijn allen genieten van een heerlijk Sint dessert.Dat wordt smullen!

http://www.smulweb.nl/

http://www.smulweb.nl/

4 PERSONEN

125 ml slagroom
1 zakje vanillesuiker
2 eidooiers
50 g suiker
250 g mascarpone
75 ml espressokoffie
4 el amaretto
12 speculaasjes
2 el cacaopoeder
chocolade pepernoten (Super de Boer)
Extra nodig: 4 schaaltjes

Bereidingswijze
Klop de slagroom met vanillesuiker stijf. Klop in een andere kom de eidooiers met suiker tot een dik en lichtgeel mengsel. Klop de mascarpone in delen door de eidooiers en spatel vervolgens de slagroom erdoor.
Meng de espresso met de likeur.
Verdeel de helft van de speculaasjes in stukken over 4 schaaltjes of glazen en besprenkel deze met de helft van de espresso. Schep de helft van het mascarponemengsel erop. Maak met de overige speculaasjes, espresso en het overige mascarponemengsel nog een laag.

Bestrooi de bovenzijde met de cacaopoeder en laat de tiramisu minimaal 2 uur in de koelkast opstijven. Garneer met chocolade-pepernoten.
NAGERECHT
4 Personen
20 minuten
+ 2 uur
Bron smulweb.nl

jolanda

 

 

 

 

 

OVER Huisjekijken
Huisjekijken

De missie van Huisjekijken is elkaar inspireren op het gebied van woon- en lifestyle. Wij geven onze leden, door middel van deze internetsite en diverse social media, de mogelijkheid om ideeën uit te wisselen. Get Inspired For A Happy Feeling!

Bekijk alle artikelen van

GERELATEERDE ARTIKELEN

Geef een reactie