Ninneke’s Corner Culinair | Speculaastaart met peren

 

img_7303Ik ben Jeannine, gelukkig getrouwd, en mama van één zoon, en oma van een kleinzoon. Ik ben ook nog (plus)mama van 4 kinderen, en (plus) oma van 4 kleinkinderen en woonachtig in België. Ik hoop jullie lezers aangenaam te verrassen met mijn columns waar ik het ga hebben over interieur en eten, dagelijkse belevenissen, handige tips creatief om te springen met zelf mooie decoratie te maken en afwisselend met al eens een komisch getint verhaal over de capriolen van de olijke bende eekhoorns… Vandaag weer een Ninneke’s Corner Culinair!

Nog wat in de sfeer van sinterklaas.

Speculaastaart met peren.

img_7306

Heerlijk bij de thee of koffie.

Vond het de uitgelezen tijd om eens wat te doen met speculaas kruiden.Heb voor jullie een lekkere speculaastaart gemaakt.Weer een makkie te maken.Met kant en klaar bladerdeeg uit de koelafdeling.Lekker voor bij de thee of koffie,nazinderend over het sinterklaasfeest.

img_7303

Lekker hoor.

Wat heb je nodig:

1 rol bladerdeeg

5 handrijpe peren(conference)

150 gr roomboter

150 gr amandelpoeder

150 gr donkerbruine kandijsuiker

3 eieren

anderhalve eetlepel speculaaskruiden.

img_7307-2

Hmmm

Bereiding:Bekleed een taartvorm met bakpapier.Rol hier het bladerdeeg over uit.Prik in de bodem van het deeg met een vork wat gaatjes. Schil de peren en halveer ze.Verwijder klokhuis.Schik de peren op de taart.Meng de zachte roomboter,met de suiker,amandelpoeder,de eieren en de speculaaskruiden.Verdeel het deeg over de peren.Bak de taart een 35 minuten in voorverwarmde oven van 190°.Haal voorzichtig uit de taartvorm,door ze op te tillen aan het bakpapier.Indien nodig kan je taart nu nog even verder laten bakken,zodat de onderkant ook goed gebakken is. Laat de taart dan afkoelen op een taartrooster.Smakelijk.

Lieve groeten Jeannine alias Ninneke.

Je kan me ook steeds vinden op facebook met mijn pagina:Ninneke’s corner.

GERELATEERDE ARTIKELEN

Geef een reactie