Ninneke’s Corner |Kerstmis sluipt stilaan dichterbij.

 

column-kerst-sluipt-stillaan-dichterbij-b-7Ik ben Jeannine, gelukkig getrouwd, en mama van één zoon, en oma van een kleinzoon. Ik ben ook nog(plus)mama van 4 kinderen, en(plus)oma van 4 klein kinderen en woonachtig in België. Ik hoop jullie lezers aangenaam te verrassen met mijn columns waar ik het ga hebben over interieur en eten, dagelijkse belevenissen, handige tips creatief om te springen met zelf mooie decoratie te maken en afwisselend met al eens een komisch getint verhaal over de capriolen van de olijke bende eekhoorns…

Kleinte toetsen dat kerstmis nadert,duiken op.

Kerstmis sluipt stilaan dichterbij.

column-kerst-sluipt-stillaan-dichterbij-b-4

Kerst zit eraan te komen.

In aanloop naar kerst,duiken er al wat nuances op die doen vermoeden dat het bijna kerst is.Deze periode nog voor de boom eigenlijk opgetuigd word,noem ik de aanwakkering tijd.Kleine subtiele veranderingen,die al een tipje van de sluier oplichten,dat het weer bijna zover is.Een schaal met wat mooie kerst ballen in.Het startsein dat je al hier en daar mag aangeven in huis,dat de leukste tijd van het jaar ons opwacht.De boom zelf zet ik na het vertrek van de sint.We moeten de zaken niet voorop lopen.De kerstman,moet de sint niet voor de voeten lopen.Stel je voor dat de sint binnenkomt,ziet de kerstboom staan en denkt dat hij niet verwacht word.Dat de kerstman liever word gezien.Zich verdrietig voelt en weggaat zonder nog maar een chocolade letter achter te laten.Of een heerlijke amandelboter staaf,mag er niet aan denken hi hi.Maar eind november,begin december kunnen accenten wel vind ik.Geen grootse veranderingen,slechts enkele toetsen,meer niet.Vanaf dat de sint weer zijn paard op zit en het aanmaant te vertrekken.Dan kan de kerst koorts los barsten.Maar tot zover is het hier maar een zweempje kerst te vinden.Dat zijn dan de nieuwe ballen die ik gekocht heb.Elk jaar koop ik wel een stel zulke kerst ballen.Niet voor in de kerstboom,maar voor te decoreren in een schaal,stolp,voor op een dienblad.Voor de kerstboom zelf koop ik zelden iets bij.Van die prachtige zware kerst ballen,kan ik niet weerstaan.Mooi om te leggen in een grote houten schaal.Je kan er wat anders bijleggen,kalligrafie borstels,zelfs een gordijnkwast doet het er goed bij.Een koehoorn,gewei van hert,wat andere decoratie ballen.Het straalt warmte en gezelligheid uit.Je kan telkens veranderen,naargelang je smaak en voorkeur.Toch een vleugje kerst,heel subtiel,nog niet te aanwezig.Natuurlijk als eenmaal de kerstsfeer losgaat,blijft dit mooi,om hier en daar deze accenten te leggen,door het huis heen.

column-kerst-sluipt-stilaan-dichterbij-d

Vleugje kerst

kerst-sluipt-stilaan-dichterbij-c-2

Mooi in een houten schaal

column-kerst-sluipt-stillaan-dichterbij-b-7

Kerst accenten

column-kerst-sluipt-stillaan-dichterbij-b-4

Leuke zware kerstballen om mee te decoreren

column-kerst-sluipt-stilaan-dichter-a-31

Ook leuk met gewei

column-kerst-sluipt-stilaan-dichter-a-29

Detail

column-kerst-sluipt-stilaan-dichter-a-19

Landelijke charme in een schaal

column-kerst-sluipt-stilaan-dichter-a-25

Leuk met die andere decoratie ballen erbij .

column-kerst-sluipt-stilaan-dichter-a-27

Detail

Lieve groeten Jeannine alias Ninneke.

Je kan me ook vinden op facebook met mijn pagina:Ninneke’s corner.

 

GERELATEERDE ARTIKELEN

Geef een reactie