Ninneke’s Corner Culinair | Warme appelcider drank.

 

column-warme-kruidige-appelcider-a-2Ik ben Jeannine, gelukkig getrouwd, en mama van één zoon, en oma van een kleinzoon. Ik ben ook nog (plus)mama van 4 kinderen, en (plus) oma van 4 kleinkinderen en woonachtig in België. Ik hoop jullie lezers aangenaam te verrassen met mijn columns waar ik het ga hebben over interieur en eten, dagelijkse belevenissen, handige tips creatief om te springen met zelf mooie decoratie te maken en afwisselend met al eens een komisch getint verhaal over de capriolen van de olijke bende eekhoorns… Vandaag weer een Ninneke’s Corner Culinair.

Opkikker nodig?Om bij te komen op koude gure dagen.

Warme appelcider drank.

column-warme-kruidige-appelcider-a-2

Lekker om te nippen

Dit is zo een drank waar je van opwarmt.Na een stevige wandeling buiten,op deze koude dagen.Na een rondje boodschappen op de fiets.Buiten aan de vuurschaal met een deken rond je.Of zelfs als afsluiter op kerstavond of nieuwjaar.Eens wat anders als glühwein,of koffie.Het is zoet,maar ook kruidig.Je kiest zelf hoeveel pit je het geeft.Je kan ook een variant voor kinderen maken.Vervang dan de cider door sprankelend appelsap(kidibul).

Wat heb je nodig:

halve liter appelcider

300 ml bio appelsap

4 a 5  stuks steranijs

2 a 3 kaneelstokjes

6 kardemom peulen gekneusd

wat cayennepeper

5 eetlepels ahorn siroop

1 rode appel

column-warme-kruidige-appelcider-a-2

Beetje zoet en toch ook kruidig.

Bereiding:doe alle ingrediënten in een steelpan en laat even een aantal minuten koken. Giet dan in koppen.Doe er wat van de steranijs,kaneelstok,kardemom peul bij.Dat presenteert mooi.Snij een dun plakje appel en leg het in de tas.Deze zal zacht worden door de warmte en kun je op peuzelen. Wees voorzichtig met de cayennepeper,je mag hem wel proeven,maar mag niet overheersen.Het is de bedoeling dat je juist  zo wat pit er in hebt.Dat je het voelt als je drinkt,maar je keel mag niet in brand staan.Het moet je keel wat verwarmen. Ik vind het een lekkere opkikker.

Lieve groeten Jeannine alias Ninneke.

Je kan me ook steeds vinden op facebook op mijn pagina:Ninneke’s corner.

GERELATEERDE ARTIKELEN

Geef een reactie