Ninneke’s Corner | Twinklle twinklle zelf leuk licht snoer maken

column-verlichtingssnoer-19Ik ben Jeannine, gelukkig getrouwd, en mama van één zoon, en oma van een kleinzoon. Ik ben ook nog(plus)mama van 4 kinderen, en(plus)oma van 4 klein kinderen en woonachtig in België. Ik hoop jullie lezers aangenaam te verrassen met mijn columns waar ik het ga hebben over interieur en eten, dagelijkse belevenissen, handige tips creatief om te springen met zelf mooie decoratie te maken en afwisselend met al eens een komisch getint verhaal over de capriolen van de olijke bende eekhoorns…

Let there be light

Twinklle, twinklle zelf  leuk licht snoer maken.

column-verlichtingssnoer-19

Licht snoer met stukjes hout.

Kerstmis komt zowat om de hoek kijken.Mogen we weer van start gaan, ons huis om te zetten in kerstsfeer.Dat begint met allerlei kleine toetsen hier en daar.Iets al op voorhand te beginnen maken.Ik heb alvast een licht snoer gemaakt.Met hout en koord,daar kerst verlichting door geweven.Makkelijk te doen en het is een leuke bezigheid op koude gure dagen.Met een heerlijke kop warme chocolade melk erbij.Op de achtergrond al wat kerst muziek om al in de stemming te komen.Het blijft toch de mooiste tijd van het jaar, heel cliché ,maar het is wel zo.Het enige dat je nodig hebt zijn korte stukjes tak. Een kluwen koord en een snoer kerstverlichting.Ik heb warm witte led verlichting gekozen. Hou er rekening mee dat je snoer minstens dubbel zo lang moet zijn,als je koord met de takjes aan,dat je eerst maakt.Ik had niet zo goed gelezen op de doos. Ik dacht dat er stond 3 meter,maar in wezen waren het ettelijke meters meer.Heb dus een paar keer heen en weer kunnen wikkelen tussen de stukjes tak.Heb er even aan zitten frullen. Maar het resultaat telt.Als je natuurlijk wel goed leest en het snoer er maar één keer door moet wikkelen,zie je ook meer van de stukjes tak. Dat is bij mij nu minder het geval.Toch staat het wel leuk.Voor op de vensterbank,op tafel,voor aan de voordeur,of langs de trapleuning.Ga je ze buiten leggen of hangen.Neem dan verlichting die geschikt is voor buitenshuis.Of doe dat gewoon meteen,zit je steeds veilig.Voor als je volgend jaar, het buiten wil en niet meer weet of het nu ook voor buitenshuis was. De prijzen liggen zowat hetzelfde,kan je beter ineens voor deze optie kiezen.Is altijd goed dan.

column-verlichtingssnoer-5

Let there be light

column-verlichtingssnoer-7

Mooi op de vensterbank

column-verlichtingssnoer-8

Twinklle twinklle

column-verlichtingssnoer-15

Makkelijk te maken

column-verlichtingssnoer-19

Leuk toch

verlichingssnoer-b-1

Leuk en gezellig

Neem 2 stukken koord van dezelfde lengte.Ook dubbel zo lang als dat je maken wil. Knoop aan één kant de stukken touw samen.Laat een 10 a 15 cm einde over.Kun je nadien ook eventueel een lus van maken,voor als je die wil laten hangen. Neem dan een takje en knoop het vast tussen de twee touwen.Wikkel het strak en knoop goed vast.Maak dan een knoop met enkel het touw, een cm afstand van het takje.Zodat je wat spatie krijgt om nadien het licht snoer er tussen te wikkelen. Dan weer een takje en zo voort.Hier en daar kun je ook de knoop van het koord weg laten.Het is een beetje foefel werk wel. Is nu eenmaal je guirlande af.Dan kun je met de verlichting beginnen.Begin met het eindde van het snoer. Het eerste lichtje dus aan de draad waar de stekker aan hangt voor in het stopcontact te steken.Draai het snoer steeds om de guirlande, tussen twee stukjes tak.Zet hier en daar extra vast met stukje ijzerdraad. Ook leuk is als je er wat dennentakjes hier en daar tussen rijgt. Ik denk dat ik dat ook nog ga doen. Voor nog een voller effect,te verkrijgen en nog meer kerst sfeer. De stukjes tak kun je kopen bij zowat ieder uitgebreid tuincenter,met hobby afdeling.Het koord kun je courant vinden en de kerstverlichting nu ook weer.

column-verlichtingssnoer-1

Touw en stukjes tak om eerst de guirlande te maken.

column-verlichtingssnoer-2

Het begin is er,een eerste takje tussen twee stukken touw,goed strak aan geknoopt.

column-verlichtingssnoer-3

Zo maak je verder een guirlande op de gewenste lengte.

column-verlichtingssnoer-19

Nadien wikkel je de kerst verlichting er om

Lieve groeten Jeannine alias Ninneke.

Je kan me ook vinden op facebook: Ninneke’s corner.

GERELATEERDE ARTIKELEN

Geef een reactie