Ninneke’s Corner Culinair |Hinde filet met grand veneur saus

 

column-hinde-filet-met-grand-veneursausIk ben Jeannine, gelukkig getrouwd, en mama van één zoon, en oma van een kleinzoon. Ik ben ook nog (plus)mama van 4 kinderen, en (plus) oma van 4 kleinkinderen en woonachtig in België. Ik hoop jullie lezers aangenaam te verrassen met mijn columns waar ik het ga hebben over interieur en eten, dagelijkse belevenissen, handige tips creatief om te springen met zelf mooie decoratie te maken en afwisselend met al eens een komisch getint verhaal over de capriolen van de olijke bende eekhoorns… Vandaag weer een Ninneke’s Corner Culinair!

Voor een geslaagde menu voor de feestdagen.

Hinde filet met grand veneur saus.

column-hinde-filet-met-grand-veneursaus

Heerlijk

De feestdagen naderen.Het wildseizoen loopt.Dat vraagt om een heerlijk stuk wild vlees op tafel te zetten.Je kerst diner of nieuwjaarsmenu word geslaagd met dit recept.Het is een overheerlijke saus.Die je bij tal van vlees gerechten kan serveren.Je kan op voorhand de saus al maken.Dat is ook altijd een pluspunt,op deze toch al overdrukke dagen.

Wat heb je nodig/

Hinde filet(of ander wild)

400 ml wild fond

100 ml room

100 ml rode wijn

een scheut cognac

2 wortels

1 grote ui

4 eetlepels rode bessengelei

wat bloem

wat boter

peper en zout

column-hinde-filet-met-grand-veneursaus-2

Zalig

Bereiding:Maak de wortels schoon en snij in kleine blokjes.Pel de ui en en snipper fijn.Doe wat boter in een grote steelpan.Laat de boter smelten,voeg de ui en wortel toe en laat even wat stoven.Voeg de bloem toe en laat even kleuren.Doe er dan de wild fond bij en de rode wijn.Laat dit tot een derde inkoken.Giet door een puntzeef.Doe de wild fond-rode wijn terug in de steelpan.Zie  dat er geen stukjes ui of wortel nog in de pan zijn achter gebleven.Zet het vuur terug aan.Voeg de room toe en een scheut cognac.Laat inkoken tot op gewenste dikte.Kruid af met peper en zout.Roer er de rode bessengelei door,warm nog even door.Bak het vlees rosé,laat het vlees even rusten,onder aluminium folie.Lekker met verse groene boontjes in spek gehuld,witloof,groene asperges,witte asperges,wortelen,spruiten. Zowat elke groenten eigenlijk.Geef er kroketten bij of pommes noisettes.

Lieve groeten Jeannine alias Ninneke.

Je kan me ook steeds vinden op facebook op mijn pagina:Ninneke’s corner.

GERELATEERDE ARTIKELEN

Geef een reactie