Ninneke’s Corner |Sfeervolle( kerst)kader met mos

sfeervolle-feeenrieke-kader-met-mos-a-2Ik ben Jeannine, gelukkig getrouwd, en mama van één zoon, en oma van een kleinzoon. Ik ben ook nog(plus)mama van 4 kinderen, en(plus)oma van 4 klein kinderen en woonachtig in België. Ik hoop jullie lezers aangenaam te verrassen met mijn columns waar ik het ga hebben over interieur en eten, dagelijkse belevenissen, handige tips creatief om te springen met zelf mooie decoratie te maken en afwisselend met al eens een komisch getint verhaal over de capriolen van de olijke bende eekhoorns…

Omlijsting met wat magisch effect.

Sfeervolle (kerst)kader met mos

sfeervolle-feeenrieke-kader-met-mos-a-1

Sfeervol en charmant.

Heb voor jullie een mooie omlijsting met mos gemaakt.Een kader die ik al eens eerder gebruikte. Mooie goudkleurige lijst,die we voor een prikje hebben op de kop kunnen tikken,op een brocante markt.Het is gewoon een lege lijst,er zit geen spiegel of doek in.Vind het gewoon prachtig om zo te gebruiken. Deze keer heb ik er een kerstsfeertje ingestoken.Met behulp dus van mos en een lichtsnoer.Ik heb deze geplaatst voor een grote lijst met spiegel in.Het effect is sfeervol,gezellig en charmant.Het lijkt ook of deze kader een spiegel heeft,dat is optisch bedrog,maar wel prachtig bedrog.Met nog wat andere leuke decoraties erbij te zetten,verkrijg je al gauw een warm kerst gevoel.Alhoewel dit eigenlijk ook wel buiten de kerst periode kan.Als je er dan geen items bij zet die naar de kerst linken,kan het naar mijn oordeel,wel heel de winter door mooi wezen.Hoe vaak word zo’n lichtsnoer wel niet gebruikt als sfeer verlichting?

sfeervolle-feeenrieke-kader-met-mos-a-4

Warm en knus.

sfeervolle-feeenrieke-kader-met-mos-a-5

Door de kader voor een spiegel te plaatsen,krijg je een prachtig weergeven.

Hoe ga je te werk?Eerst bevestig je ongeveer de helft van een lang lichtsnoer(ik heb een lichtsnoer van 13 meter gebruikt).Draai de lijst om,met de front zijde op een tafel te leggen.Plak met stevig plakkende plakband (duck tape)het lichtsnoer zo op de kader,dat de lichtjes naar het midden van de kader wijzen.Vul dan op met stukjes mos tussen de draad van het snoer tegen de kader aan.Hou er rekening mee dat de mooie zijde van het mos,wel aan de aankijk zijde komt te zitten.Bevestig nu de rest van het lichtsnoer,rondom.Draai de lijst voorzichtig om.Bekijk of alles mooi en goed zit.Neem nu hele dunne visdraad en zet hier en daar nog vast met stukjes visdraad.Rondom de lijst,het mos en het snoer,knoop het goed strak en vast.Je gaat de draad amper merken. Zeker op afstand zie je er helemaal niets van.Je moet al dichterbij staan en goed kijken. Neem de dunst mogelijke visdraad.Nu is je omlijsting klaar om te showen.Geef deze een mooie plek. Hang er eventueel nog een krans aan. Vul aan met decoratie materiaal,naar je persoonlijke smaak.

sfeervolle-feeenrieke-kader-met-mos-a-2

Magische kerst

Lieve groeten Jeannine alias Ninneke.

Je kan me ook vinden op facebook op mijn pagina:Ninneke’s corner.

 

GERELATEERDE ARTIKELEN

Geef een reactie