Ninneke’s Culinair | Sabayon met peren

 

column-sabayon-met-peer-a-3Ik ben Jeannine, gelukkig getrouwd, en mama van één zoon, en oma van een kleinzoon. Ik ben ook nog (plus)mama van 4 kinderen, en (plus) oma van 4 kleinkinderen en woonachtig in België. Ik hoop jullie lezers aangenaam te verrassen met mijn columns waar ik het ga hebben over interieur en eten, dagelijkse belevenissen, handige tips creatief om te springen met zelf mooie decoratie te maken en afwisselend met al eens een komisch getint verhaal over de capriolen van de olijke bende eekhoorns… Vandaag weer een Ninneke’s Corner Culinair!

Heerlijke afsluiter van een feestdiner,denk aan oudejaarsavond.

Sabayon met peren

 

column-sabayon-met-peer-a-2

Zalig

Een wat feestelijk dessert,om te serveren.Voor als er wat te vieren valt.Bijvoorbeeld om op oudejaarsavond het diner in stijl mee af te sluiten.De peer kan je op voorhand pocheren.De sabayon is al la minute.Maar is niet echt zoveel tijd rovend.Het vraagt enkel flink wat energie en armkracht om de sabayon te kloppen.Het is even puffen en blazen,maar het is dan ook hemels lekker.

column-sabayon-met-peer-a-3

heerlijke afsluiter

Benodigdheden:voor de peren

een peer per persoon(conference)

1 liter water

enkele kaneelstokjes

merg van vanillestok

250 gr honing

steranijs 5 stuks

Bereiding: gepocheerde peer.Schil de peren,laat het steeltje eraan zitten.Pocheer de peren in een liter water met,de honing,kaneelstokjes,steranijs en het merg van de vanillestok.Ongeveer een 15 a 20 minuten.Tot ze zacht zijn.Haal de peren uit het vocht en laat terzijde staan.

Benodigdheden: sabayon

1 eidooier per persoon

1 eetlepel suiker per persoon

35 ml marsala wijn

wat frambozen of ander rood fruit of blauwe bessen

wat muntblaadjes

Bereiding sabayon:Doe de suiker en eidooier in een pot en klop deze handmatig dik schuimig met de klopper.Op een zacht vuur,het mag zeker niet gaan koken.Je kan het beter au bain marie doen,dan ben je al zeker dat het niet gaat koken.Doe beetje bij beetje de marsala wijn erbij.Als de hoeveelheid is verdubbeld,dan zit je goed.Zet op elk bord een peer in het midden.Dat kan zowel een warme als een koude peer zijn.Schep de sabayon er rond. Werk af met wat frambozen en muntblaadje.Serveer de warme sabayon direct en genieten maar.Ook lekker met een bolletje vanille ijs. De marsala wijn kun je ook vervangen door koffielikeur,chocolade likeur ,kriekbier enz.Marsala wijn is een likeur wijn,die staat niet bij de wijnen.Die ga je vinden bij de likeuren, vermoedelijk bij de porto,sherry,madeira dat soort drank.

Lieve groeten Jeannine alias Ninneke.

Je kan me ook vinden op facebook op mijn pagina:Ninneke’s corner.

GERELATEERDE ARTIKELEN

Geef een reactie