Ninneke’s Corner Culinair |Boterkoekjes

column-boterkoekjes-5Ik ben Jeannine, gelukkig getrouwd, en mama van één zoon, en oma van een kleinzoon. Ik ben ook nog (plus)mama van 4 kinderen, en (plus) oma van 4 kleinkinderen en woonachtig in België. Ik hoop jullie lezers aangenaam te verrassen met mijn columns waar ik het ga hebben over interieur en eten, dagelijkse belevenissen, handige tips creatief om te springen met zelf mooie decoratie te maken en afwisselend met al eens een komisch getint verhaal over de capriolen van de olijke bende eekhoorns… Vandaag weer een Ninneke’s Corner Culinair.

Wat ruikt er zo lekker in de keuken?

Boterkoekjes

column-boterkoekjes-3

Heerlijk bij de thee of koffie

We gaan koekjes bakken. Zalige boter koekjes van roomboter gemaakt. Helemaal niet moeilijk. Je steekt figuurtjes uit naar keuze. Het deeg maak je een dag vooraf. Dat mag een nacht in de koelkast rusten. Ze zijn onweerstaanbaar lekker.

Wat heb je nodig:

225 gr zachte roomboter

1 ei

300 gr zelfrijzende bloem

175 gr fijne witte griessuiker(kristalsuiker)

Bereiding: meng de boter met de suiker en het ei tot een glad mengsel. Voeg de zelfrijzende bloem toe en meng weer heel goed. Kneed het deeg tot een ronde bal. Wikkel in plasticfolie en laat een nacht rusten in de koelkast. Verwarm de oven voor op 175 °. Rol het deeg uit op glazen plank of marmer werkblad, dat wat met bloem bestuift is. Rol het deeg een 3 a 4 mm dik. Steek met behulp van uitsteek vormpjes, figuurtjes uit. Leg ze op een bakplaat dat met bakpapier bekleed is. Bak de koekjes in delen in de oven, ongeveer een 5  a 8 minuten. Hou het goed in de gaten, dat ze niet te hard bakken. Als de rand wat kleurt zullen ze goed zijn.

column-boterkoekjes-2

Hmmm

column-boterkoekjes-4

Lekker

column-boterkoekjes-5

aanvallen

column-boterkoekjes-6

Zoete zonde

column-boterkoekjes-3

Lieve groeten Jeannine alias Ninneke.

Je kan me ook vinden op Facebook op mijn pagina:Ninneke’s corner.

GERELATEERDE ARTIKELEN

Geef een reactie