Briezietje | Kruiklamp Home made

lamp brigitteIn het Zeeuwse Geersdijk woont Brigitte die jullie als vaste blogger mee zal nemen door haar dijkhuis dat ze samen met de liefde van haar leven Edwin, onder handen nam. Verder geeft ze interieurtips en adviezen en deelt ze veel DIY-tips met je. Onder de naam Briezietje blogt zij tweewekelijks voor Huisjekijken en zo wist ze met haar blogs al veel van onze lezers te inspireren.

Op verzoek in reprise… Wil je ook zelf de stoere kruiklamp van Brigitte maken? Hier is nogmaals de beschrijving!

 

Hallo allemaal! Vandaag schrijf ik over de home made kruiklamp, en hoe ik deze van begin tot eind heb gemaakt zonder geld uit te geven. 20141221_181056 Ik heb dus van alles gebruikt wat ik nog in huis had. Je kent ze wel. Kruiklampen, je ziet ze op allerlei sites en of bij interieurfoto’s. Volgens mij heeft bijna iedereen heeft er 1 of zou er eentje willen, maar ze zijn erg prijzig. Ik wilde er  dus ook heel graag een hebben….. Ik laat jullie stap voor stap zien hoe ik hem heb gemaakt.

Zelfgemaakt en nergens dezelfde te koop, is dat origineel?!!

Allereerst heb je nodig: een oude lampenvoet, kippengaas, oude kranten, behanglijm, tegellijm, muurvuller, en verf met de kleur naar keuze. 20141031_170531 Kijk eerst of de lamp het nog wel doet want je kunt er daarna niet meer bij. 20141031_181014 Je maakt van kippengaas de vorm die je wil hebben om de lampenvoet heen en bevestig hem goed vast. Ik wilde graag deze vorm, maar alle vormen zijn natuurlijk mogelijk. 20141031_192845 Daarna ga je het gaas beplakken met kranten, het oude papier mache… Zorg dat je goed wat lagen erop plakt zodat de lamp stevig word, daarna kun je wel een aantal dagen wachten voordat het goed droog is.

geduld is een schone zaak, ik was namelijk te snel met de tegellijm en daarom duurde het nog langer….

20141105_151306 Nu ga je de lamp insmeren met de tegellijm, lekker dik, zodat je een robuuste kruiklamp krijgt. Je kunt zo ook de vorm nog een beetje aanpassen . Dit laat je dan weer drogen. 20141106_155432 Als de lamp goed droog is, kun je het nog afwerken met bijvoorbeeld muurvuller. Om de lamp gladder of juist ruwer te laten lijken, Bewerking met muurvuller ( wel bekend denk ik.) Daarna als alles goed droog is, kun je de lamp verven met kleur naar keuze, Ik had nog verschillende grijze muurverf staan en deze heb ik op kleur gemengd tot ik het goed vond, daarna heb ik hem bewerkt met koffiepads voor een verweerd uiterlijk.

Toen moest er nog een kap op….

Ik had nog een rieten mand van de A…  liggen die je onder de kerstboom kunt plaatsen, en nog wel een oude kap waar ik het binnenwerk van kon gebruiken 20141219_100947 Dit heb ik van de oude kap gehaald en in de rieten mand bevestigd. 20141221_181056 En dit is het uiteindelijke eindresultaat! Ik ben er reuze trots op! Het kost even wat tijd, maar dan heb je ook wat, en zeker omdat deze lamp dus niemand heeft en nergens te koop is. Maar het is wel de lamp die ik zo graag wilde hebben…. Misschien een idee voor jullie?

Lieve groet, Brigitte

OVER Briezietje
Briezietje

In het Zeeuwse Geersdijk woont Brigitte die jullie als vaste blogger mee zal nemen door haar dijkhuis dat ze samen met de liefde van haar leven Edwin, onder handen nam. Verder geeft ze interieurtips en adviezen en deelt ze veel DIY-tips met je.

Bekijk alle artikelen van

GERELATEERDE ARTIKELEN

2 reacties op “Briezietje | Kruiklamp Home made

Geef een reactie