Voor het blog gezet| de ouderwetse zinken vuilnisemmer

Zinken Vuilnisemmer, Afvalbak, Asemmer, Vuilnisbakgesponsord

Onze redactie heeft weer de leuke weblink voor je Gespot, shop, lees en geniet voor A Happy Feeling in Voor jou Gespot ! De zinken vuilnisemmer, ken jij hem nog? Vooral voor de generatie van voor de jaren 70 is de zinken vuilnisemmer een bekend fenomeen. Elk huishouden had destijds deze vuilnisemmer bij de achterdeur staan.  

Nu met een Mega winactie van 1 Zinken vuilnisemmer t.w.v. 69.50 mis hem niet ! 

De zinken vuilnisemmer

De zinken vuilnisemmer, ken jij hem nog? Vooral voor de generatie van voor de jaren 70 is de zinken vuilnis emmer een bekend fenomeen. Elk huishouden had destijds deze vuilnisemmer bij de achterdeur staan. 

Deze vuilnisemmer werd verstrekt door de gemeente. Op de deksel van de 7 kilo wegende vuilnisemmer, stond de volledige of afgekorte naam van de gemeente en een nummer, dat stond voor het wijknummer, straat en huisnummer. Ook werd er door de Stadsreiniging een vuilnisemmerkaart meegeleverd, hierin stonden je persoonsgegevens. Tevens stonden hier de regels betreffende het gebruik van de vuilnisbak. Net als er nu regels zijn voor het gebruik van de vuilcontainer waren die er vroeger ook. Zo mocht de vuilnisemmer niet te vol zijn, de deksel moest normaal dicht kunnen. Ook mocht je de emmer niet te vroeg buiten zetten. Één keer per week kwam de vuilnisman de vuilnisemmer legen. Was je vergeten de emmer bij de stoeprand te zetten, dan werd hij niet geleegd. En als je ging verhuizen dan moest je de zinken vuilnisbak leeg in de woning achterlaten. Als de zinken afvalbak beschadigd raakte of je was hem kwijt, dan moest je dit zo snel mogelijk melden bij de Stadsreinigingsdienst

Zinken Vuilnisemmer, Vuilnisbak, Asemmer, Afvalbak, Afvalemmer - Vuilnisemmerkaart Stadsreiniging

De originele papieren van Stadsreiniging

Vervanging van de zinken vuilnisemmer

Begin jaren 70 werd de vuilnisemmer zink vervangen door de plastic vuilniszak. De komst van de huisvuilzak was voor de vuilnisman een uitkomst, de vuilniszak was een stuk lichter en veel makkelijker te verslepen dan de zware zinken vuilnisemmer. Toch was het niet heel hygiënisch. De zakken vielen vaak ten prooi aan bijvoorbeeld katten, waardoor het afval op straat verspreid lag. Ook technologie stopt niet en vuilniswagens werden steeds verder gemoderniseerd. Uiteindelijk verdween ook de grijze huisvuilzak uit het straatbeeld. Deze maakte plaats voor de grote grijze kunststof vuilcontainer en de biobak. Vuilniswagens werden zo gebouwd dat deze de grote vuilcontainers op konden tillen, zodat de vuilnisman niet langer zwaar hoeft te tillen. Je hoeft de containers alleen nog maar op de juiste manier aan de weg te zetten en een stel metalen armen zorgen ervoor dat de bak wordt opgetild en leeg wordt geschud.


Afval scheiden

Niet alleen de manier van inzamelen van huisvuil is gemoderniseerd, ook de manier van afval verzamelen. Vroeger werd echt alles in één bak of zak gedaan. Tegenwoordig wordt iedereen geacht zijn afval te scheiden. Groente-, fruit- en tuinafval in een speciale groene biobak. Plastic en aluminium worden tegenwoordig opgehaald in speciale zakken, glas gooi je in de glasbak en papier wordt opgehaald door allerlei verenigingen. Alle overige afval mag je in de grijze container gooien. De vuilcontainers worden regelmatig gecontroleerd op inhoud. Je kunt zelfs een fikse boeten krijgen wanneer je je afval niet goed scheidt. Dus je zorgt dat je alles goed scheidt. En dan? Wordt alles op de stortplaats ook netjes gescheiden? Of komt daar toch alles weer op één grote vuilnisbelt terecht? Er wordt wel gezegd dat een aantal gescheiden soorten weer bij elkaar op één hoop komen. Of dit echt zo is, durf ik niet te zeggen.Zinken Vuilnisemmer, Afvalbak, Asemmer, VuilnisbakDe zinken vuilnisemmer 

 

De terugkeer van de zinken afvalemmer

De zinken vuilnisemmer (of asemmer wat het oorspronkelijk was) zie je toch steeds vaker weer terug. Net als de huisvuilzak die we toch nog steeds gebruiken, maakt men ook weer steeds meer gebruik van de ouderwetse zinken afvalemmer. Vaak zie je hem nu terug in tuinen als plantenbak. Als opslag voor bijvoorbeeld dierenvoer is de zinken afvalemmer ook zeer geschikt. Heb je brandend of gloeiend afval? Dan is het een zeer geschikte vuilnisemmer zink smelt en brand namelijk niet door het gloeiende materiaal. Toch zijn er ook nog mensen die de zinken afvalemmer weer gebruiken waar hij vroeger voor diende, als afvalemmer. Ook wordt de zinken vuilnisbak voor verschillende creatieve doeleinden gebruikt. Zie melkbusshop.nl voor de originele zinken vuilnisemmer.

Mega Actie!

Win ons nieuwste product: 1x De zinken vuilnisemmer (Willekeurige plaatsnaam (kiezen plaatsnaam is niet mogelijk)Zinken Vuilnisemmer, Afvalbak, Asemmer, Vuilnisbak

#1: Like melkbusshop.nl & @huisjekijken
#2: Laat ons weten waarom JIJ moet winnen;)
#3: Deel deze foto en TAG al je vrienden

Product info: http://www.melkbusshop.nl/zinken-vuilnisemmer/

Kan je niet wachten om het product alvast uit te proberen? Bestel hem dan alvast.
Als je wint krijg je je GEHELE aankoopbedrag + verzendkosten terug!

* De zinken vuilnisemmer wordt weggegeven bij >200 bericht likes of >100 keer gedeeld, looptijd 2 maanden

logoNb. binnenkort weer een super leuke blog over dit leuke bedrijf hou het in de gaten! Je kent dit bedrijf van de Ecologische Mollenbestijding blogpost met een Mega winactie nogmaals teruglezen? Dat kan klik hier!

 Wil je alle andere leuke links Voor jou Gespot ook nog eens bekijken klik hier voor de leukste weblinks!

OVER Huisjekijken
Huisjekijken

De missie van Huisjekijken is elkaar inspireren op het gebied van woon- en lifestyle. Wij geven onze leden, door middel van deze internetsite en diverse social media, de mogelijkheid om ideeën uit te wisselen. Get Inspired For A Happy Feeling!

Bekijk alle artikelen van

GERELATEERDE ARTIKELEN

Geef een reactie