Voor jou getest |Topcoat van Painting the Past, transparante beschermlaag.

imageIn deze rubriek test ons panel de meest uiteenlopende produkten op gebied van wonen en lifestyle. De producten geselecteerd passend bij ons motto For A Happy Lifestyle! Wil je al onze eerdere aanbevelingen bekijken klik hier.

Deze keer hebben we voor je getest de Topcoat van Painting the Past.

Onze zelfgemaakte eettafel moest echt opnieuw gelakt. Niet omdat de laklaag niet meer goed was. Die was echt súper! Dat was een 2 componenten super harde en supermatte lak waar ik lang naar gezocht had. Ik wilde namelijk niet dat je kon zien dat het blad gelakt was. Ik was zó blij met die lak. Die lak was behalve onzichtbaar ook absoluut ‘hufterproof’. Onze tafel maakt heel wat mee in zijn leven. Het is soms meer een werkbank dan een eettafel.

Helaas… de lak bleef super maar het hout zélf kreeg vlekken. Van binnenuit. En daarom moest die lak eraf. Het was superlak, maar ook dure en niet heel makkelijk en prettig te verwerken, dus erg veel zin dat nog eens te doen had ik niet maar een alternatief kon ik niet vinden. Want de nieuwe lak moest wél net zo hard en onverwoestbaar maar vooral ook net zo onzichtbaar zijn. En zo kwam het dat de oude laklaag nog jaren bleef zitten waar hij zat. En de vlekken dus ook.

Toen las ik dit….Vanaf vandaag leverbaar Topcoat! Een extra harde transparante beschermlaag. Zeer geschikt voor vloeren, trappen keukens. De topcoat kan verwerkt worden over de matte en de eggshell finish. Maar is tevens geschikt als beschermlaag op onbehandeld hout.

Ik was al ondersteboven van de werking van de Remover van Painting the Past. Dat doet zelfs meer dan het belooft. Dus met deze Topcoat moest ik toch maar eens aan de slag. Dat wil zeggen…eerst manlief aan het werk zetten. Die mocht de tafel naar buiten slepen, alleen de poten wegen al 60 kilo per stuk en het blad schuren. De lak er af en de vlekken weg.image

Daarna kwam mijn werk. Ik had bij de topcoat ook de kwasten. Maar eerlijk? Die zijn eigenlijk te mooi om mee te verven. Trouwens, het blik topcoat heeft, net als alle andere producten van Painting the Past ook weer die prachtige uitstraling. Je zet hem haast voor de fun blijvend in het zicht. Dat dóe je niet… Het blijft een verfblik. Maar toch???image

Ik had ook de Paint Kettle Een handig kartonnen emmertje om je lak of verf in te doen.Die heb ik dus niet gebruikt voor de lak. Ik ging de tafel met een rollertje doen en dan is zo’n Paint Kettle niet handig. Maar mijn hortensia’s staan er erg  leuk in! En ja, gewoon met water. Want de Paint Kettle is dus echt waterdicht ( en verf) dicht! Het is gewoon een heel leuk ding!image

 

Maar terug naar de eettafel! Read the rules. Ok, eerst heel goed roeren dus. Daarna heb ik 3 dunne lagen Topcoat aangebracht met een roller. De lak stinkt niet en is na een half uur al stofdroog. Na 4 uur is de lak te schuren, dat moet he..eventjes lichtjes schuren voor de volgende laklaag, en overschilderbaar. Ik was vroeg begonnen, het schuren was al eerder gedaan en was in 1 dag klaar. Je kwast, of in mijn geval roller, reinig je met een lauw sopje.

En… je ziet er niks van!image

” Eigenlijk is het net of je werk voor niets was dus”

Wel heb ik de lak goed de tijd gegeven om uit te harden. Dat staat ook op het blik. Wij hebben dus een week lang ‘op sjiek’ gegeten hihi. Normaal gesproken komt alleen met kerst het tafellaken uit de kast.Terwijl ik met de tweede laag Topcoat bezig was bedacht ik dat dit wel een heel makkelijk testobject was. Dus heb ik de ‘rommelbak’ uit de badkamer gehaald. Dat is teakhout. Hier moest de lak dikker op want daar zaten nogal wat rare gaten in enzo. Ik was dus wel even bang dat die zou blijven glanzen. Maar nee hoor. Ook die droogde heel stoer mat op. Maar is nu wél veel makkelijker schoon te maken.

image

DE TEST >>

Maar… Je test of je test niet.. Is de Topcoat nu wel echt zo mat en zo onzichtbaar? Dus nam ik 1 van mijn twee ongelakte blank eiken blokken onder handen. image

Voilà, het verschil!  Zie je niet he? Nou…dat bedoel ik dus! 

imageDaarna vond ik het welletjes en heb ik een rosétje genomen. Er zijn grenzen. ;) Nu is de tafel alweer vier weken volop in gebruik. En flink gemarteld. Sleutelbossen, natte jassen ( ja, hang ik zo op Ma!), sporttassen, laptops, de naaimachine. Spelletjes gedaan, op gezeten! Geklust, geknutseld, gezaagd! Bloemen geschikt en planten verpoot. En ja, ook aan gegeten, gedronken & gelachen. Het is een echte lééftafel dus.

 En… De Topcoat van Painting the Past doorstaat het allemaal glansrijk, in al zijn matheid! 

Mijn blik is nog láng niet leeg! Het is dus ook nog heel zuinig in gebruik. In een blik zit 1 liter topcoat en daar kun je 10-15 m2 mee lakken. Het kost 49,95

webwinkelstempel HK PROOF

 Aanrader dus! ‘ Hufter’ :) én HK proof!

image

 

 

 

 

OVER Carol Kok

Inmiddels kennen we haar allemaal…Carol is een begrip in de Huisjekijken Lifestyle Fangroep op Facebook maar ook op de Huisjekijken website. Toen ze er een tijdje geleden haar ongezouten mening gaf over de hypes en de grillen als muurvulleren, stoelen verven met Annie Sloan en kleien met dé klei van de Action, was iedereen het erover eens; Carol is een geboren blogger. Dat lieten we op de redactie van Huisjekijken niet aan onze neus voorbij gaan en op onze vraag of ze zich bij ons team wilde aansluiten was haar antwoord volmondig JAAAAHHH! Carol blogt over de verslaving met de naam ‘de Huisjekijken Lifestyle Fangroep’!

Bekijk alle artikelen van

GERELATEERDE ARTIKELEN

Geef een reactie