Teuny | Van moodboard tot winkel, kom je kijken?

20161202_135732Ontmoet Teuny. Moeder van twee lieve jongens en getrouwd met Alexander. Ze geniet van alles wat op het moment op haar pad komt. Na een aantal jaren een overvol leven gehad te hebben, is het roer nu volledig om! Ze heeft haar woonwinkel verkocht en geeft nu adviezen als interieurstyliste. Van plan om te genieten van het leven, dankbaar voor alles wat ze heeft en vastberaden er iets moois van te maken… volg haar inspirerende blogs voor een Happy Feeling !

 

20161214_115754

Het heeft even geduurd maar daar is ze weer..

De kringloopwinkel is geopend en ik laat jullie graag het resultaat zien.

Een nieuwe blog liet niet voor niks zo lang op zich wachten want wat was het veel werk. De laatste weken was het zes dagen in de week niets anders dan de winkel.  Maar toch enigszins trots kan ik melden dat het, op wat laatste puntjes na, dan ook af is.

20161202_134347

Bij de ingang wilde ik graag een wand met allerlei verschillende tafeltjes ‘opgestapeld’. Een zoektocht naar tafeltjes en een flinke puzzel was het gevolg. Alle tafeltjes hebben een gedeelte moeten afstaan aan de zaagtafel, zodat het idee ontstaat alsof ze uit de muur komen. Zelfs zo ongeverfd was de wand al prachtig maar de tafels hadden zoveel gebruikerssporen dat ze toch in de verf gingen. Even verven… nou laat dat even maar weg! Er is drie dagen hard aan gewerkt om het mooi in de verf te krijgen. En het resultaat mag er zijn.

20161209_134704 Veel van het ontwerp is zelf gemaakt  en dat allemaal door vrijwilligers.

Zo ook de balie. Voor de oplettende lezers; de balie heeft een andere plek gekregen dan eerst de bedoeling was. Op deze plek is het in de koude maanden beter toeven dan wanneer je telkens in de kou van de in- en uitgang staat. Omdat de balie een stukje om de muur heen loopt is er ook meer overzicht over de hele winkel.

Blanke hout is een belangrijk element in het ontwerp. Overal komt het terug. De etalage kasten bestaan uit een flexibel systeem; vandaag een plank en morgen er roede. Er is van alles mogelijk. Door het open karakter ziet het er van de binnen- en buitenkant gezellig uit.

20161214_115012

Rekken voor kleding en schoenen mogen je natuurlijk niet missen in een kringloopwinkel. We hebben er heel wat staan.  Dames, heren en kinderen; ze hebben allemaal een plaatjes gekregen.

20161214_115158

Voor de huishoudelijke artikelen wilde we een soort woonkeuken creëren. Op deze foto is de keuken nog leeg maar inmiddels is hij gevuld met allemaal potten en pannen. Samen met een gedekte tafel oogt echt huiselijk.

Het echt een plek geworden waar je graag even wilt neuzen of er nog mooie dingen voor je bij zitten.

20161202_135732

De boekenhoek staat inmiddels, naast categorie en alfabet, gesorteerd op kleur. Dit geeft rust in plaats van één kleurenexplosie aan allerlei verschillende kaften.

20161202_13453920161202_135245

De basis van de kinderhoek is af. De kinderhoek zelf laat nog even op zich wachten. Momenteel fungeert het meer als ‘kersthoek’. Na de kerst maken we dit project nog af. Op deze foto zijn de schappen nog aardig leeg, maar daar is inmiddels ook wel verandering in gekomen. Door te voorkomen dat de wand met speelgoed één lang schap werd, hebben we het onderbroken met een ‘huisje’. Zo is ook gelijk rekening gehouden met de radiatoren die aan de wand zaten.

20161202_132955

Deze ‘huisjes’ komen onder andere terug in koffiecorner. Op deze manier hebben we ook nog een ‘schuurtje’ gecreëerd. De stoelen en tafels in de koffiecorner zijn geverfd in de zelfde kleuren als de muren alleen een paar tinten donkerder. Zo blijft het één geheel.

20161214_164449

 De muur in de koffiecorner is voorzien van allerlei leuke bordjes. Gezellig toch? 20161214_164417

De basis is lekker rustig gebleven. Het blanke hout en de pastels geven het een frisse uitstraling. Hier en daar een creatieve uitspatting maakt de klant hopelijk ook enthousiast om eens anders tegen tweedehands dingen aan te kijken. Het maken van presentatiehoekjes gaat ook goed komen. Gelukkig zijn niet alleen ik, maar ook de eerste klanten super enthousiast over het geheel. Het is echt een warme winkel geworden waar je heerlijk uren kan snuffelen naar een mooie ‘nieuwe’ schat.

GROETJES TEUNY

GERELATEERDE ARTIKELEN

Geef een reactie