Ninneke’s Corner |Bloemkoolsoep met kerrie

 

Bloemkool soep met Kerrie (6)Ik ben Jeannine, gelukkig getrouwd, en mama van één zoon, en oma van een kleinzoon. Ik ben ook nog (plus)mama van 4 kinderen, en (plus) oma van 4 kleinkinderen en woonachtig in België. Ik hoop jullie lezers aangenaam te verrassen met mijn columns waar ik het ga hebben over interieur en eten, dagelijkse belevenissen, handige tips creatief om te springen met zelf mooie decoratie te maken en afwisselend met al eens een komisch getint verhaal over de capriolen van de olijke bende eekhoorns… Vandaag weer een Ninneke’s Corner Culinair.

Met dit koude weer kunnen we we tussendoor wel wat meer warms nuttigen.

Bloemkoolsoep met kerrie

Bloemkool soep met Kerrie (3)

Lekker met een garnituur van wortel en courgette blokjes

IIk ben echt wel een soepboer zoals ze zeggen. Nu in de winter nog meer. Maak dan dikwijls twee verschillende soepen klaar. Heerlijk om met dit koude weer wat tussendoor op te warmen door wat soep te eten. Of in plaats van ‘s  middags boterhammen met beleg te nemen, een bowl soep met brood. Vandaag schep ik bloemkoolsoep met kerrie uit. Met een garnituur van wat courgette en wortel in kleine blokjes gesneden ( brunoise ) Die je zacht laat stoven in wat boter of olijfolie.

Bloemkool soep met Kerrie (1)

Hmm

Wat heb je nodig:

2  bloemkolen

2 uien

1 kleine wortel

anderhalve eetlepel groene currypasta

wat curry poeder ( kerrie poeder )

zwarte peper

zout

400 ml kokosmelk

twee liter en half kippenbouillon

wat boter

voor het garnituur: 1 courgette en 1 grote wortel( heel fijn gesneden)

en wat olijfolie of boter

_MG_0659

Zalig soepje

Bereiding: Pel de ui en snipper deze fijn. Snij de wortel voor in de soep in plakjes.Doe in een grote pot wat boter en stoof hierin de ui. Voeg de wortel toe en laat even stoven. Maak ondertussen de bloemkool schoon en snij in kleine stukken. Als de ui en wortel wat zacht gestoofd zijn, voeg je de bloemkool toe. Giet de kippenbouillon erbij en de kokosmelk. Doe er de curry pasta bij en de curry poeder. Kruid met zwarte peper. Laat de soep een 20 a 25 minuten op zacht vuur tot middelmatig vuur koken. Bereid ondertussen het garnituur voor op de soep te doen. Doe in een steelpan wat boter en stoof eerst de stukjes wortel wat ,op een zacht vuur. Doe na een 8 tal minuten ook de courgette erbij en laat verder zacht stoven, tot de groenten gaar zijn. Mix de soep met de staafmixer. Proef of er nog wat currypoeder bij moet. De curry mag niet overheersen, je moet nog bloemkool proeven met een milde toets aan curry. Schep de soep uit en lepel er wat groenten garnituur op. Eet smakelijk.

Bloemkool soep met Kerrie (6)

Lekker als lunch met bruin brood erbij.

Lieve groeten Jeannine alias Ninneke.

Je kan me ook vinden op Facebook op mijn pagina:Ninneke’s corner.

GERELATEERDE ARTIKELEN

Geef een reactie