Ninneke’s Corner Culinair|Abrikozen taart

Column abrikozen taart A (4)Ik ben Jeannine, gelukkig getrouwd, en mama van één zoon, en oma van een kleinzoon. Ik ben ook nog (plus)mama van 4 kinderen, en (plus) oma van 4 kleinkinderen en woonachtig in België. Ik hoop jullie lezers aangenaam te verrassen met mijn columns waar ik het ga hebben over interieur en eten, dagelijkse belevenissen, handige tips creatief om te springen met zelf mooie decoratie te maken en afwisselend met al eens een komisch getint verhaal over de capriolen van de olijke bende eekhoorns… Vandaag weer een Ninneke’s Corner Culinair.

Pure verwennerij….moet toch kunnen.

Abrikozen taart

Column abrikozen taart A (4)

heerlijke abrikozen punt

We gaan weer verwennen of het nu voor anderen een plezier te doen is of je eigen. Van deze ga je weer smullen. Je kijkt er naar en zo is die taart verdwenen zo lekker is die. Onweerstaanbaar, best dat je gasten uitnodigt of je vreet hem helemaal alleen op. Dan blijft die op je heupen hangen, krijgen we daar weer spijt van. Blijft ook wel twee dagen zeker goed. Smaakt lekker bij thee of koffie.

Column abrikozen taart A (2)

Zoete zonde

Wat heb je nodig:

1 rol bladerdeeg

800 gr halve abrikozen (uit blik)

100 gr roomboter

140 gr rietsuiker

het merg van één vanillestok

30 ml melk

1 ei

100 gr zelfrijzende bloem

65 gr amandelpoeder

eventueel wat poedersuiker om nadien te bestrooien.

Column abrikozen taart A (3)

Njammie

Bereiding: Verwarm de oven voor op 185 °. Beleg een ronde taartvorm met bakpapier. Leg daarop het bladerdeeg, druk goed aan tegen de randen en bodem. Prik in de bodem wat gaatjes met vork. Bedek de bodem met de halve abrikozen, met de bolle kant naar boven. Doe de boter met de suiker in een steelpan, laat op zacht vuur smelten. Klop het ei los in de melk. Als de suiker en boter gesmolten is trek de pan van het vuur en klop het ei-melk mengsel erdoor. Voeg dan het amandelpoeder, bloem en het merg van de vanille stok toe. Meng alles goed tot homogeen deeg. Stort het over de abrikozen. Zet in de oven en bak een 35 minuten. Haal de taart voorzichtig uit de vorm en laat afkoelen op taartrooster. Bestrooi eventueel nog wat met poedersuiker en genieten maar.

Column abrikozen taart A (1)

Lekker uit de oven

Column abrikozen taart A (4)

Snel , makkelijk en zalig.

Lieve groeten Jeannine alias Ninneke.

Je kan me ook vinden op mijn pagina op Facebook:Ninneke’s corner.

GERELATEERDE ARTIKELEN

Geef een reactie