Teuny | DIY rolschuifdeur kast

20170126_104206Ontmoet Teuny. Moeder van twee lieve jongens en getrouwd met Alexander. Ze geniet van alles wat op het moment op haar pad komt. Na een aantal jaren een overvol leven gehad te hebben, is het roer nu volledig om! Ze heeft haar woonwinkel verkocht en geeft nu adviezen als interieurstyliste. Van plan om te genieten van het leven, dankbaar voor alles wat ze heeft en vastberaden er iets moois van te maken… volg haar inspirerende blogs voor een Happy Feeling !

Klussend het jaar uit gegaan!

Omdat ons droomhuis nog even op zich laat wachten, wil het wel eens gebeuren dat als we thuis op de bank zitten er spontaan allerlei ‘projectjes’ in ons huidige huis ontstaan. Het bloed kruipt tenslotte waar het niet gaan kan en vinden we klussen nu eenmaal allebei leuk om te doen.

Het is niet dat we nu ook in een bouwplaats leven hoor. Ons huis is gewoon helemaal af, maar waar geleefd wordt, gaat ook wel eens iets stuk. Met een styliste in huis denkt mijn man het nog eens extra zwaar te hebben omdat ik wel van een verandering hou en niet gauw bang ben om iets uit te proberen.

Ditmaal betrof het ‘projectje’ een oude kast die volgens mijn man al jaren geleden vervangen had moeten worden. Voor mij had de kast, ondanks zijn slechte staat, nog emotionele waarde maar daar scheen Alexander totaal geen last van te hebben.

20151026_160655

Omdat we een televisie een lelijk ding vinden was het een ideale kast. Daarnaast konden we er mooi alle cd’s en dvd’s in kwijt. Ook al het apparatuur waar geluid uitkomt of spelletjes mee gedaan worden, waar zo netjes uit het zicht.  Maar goed… Alexander had wel een punt.

De kast was echt aan vervanging toe!

Zo gebeurde het dus dat wij tweede kerstdag een nieuwe kast aan het tekenen waren.  Overal werd aan gedacht. Alle benodigdheden werden uitgemeten en opgeschreven.  Meneer had tenslotte tussen kerst en oud en nieuw vrij en dacht dit klusje wel even te klaren. Dat tussen kerst en oud en nieuw maar 4 dagen zitten klonk hem als 2 weken in de oren.

20161226_194533

Het uitgangspunt voor de nieuwe de kast is een oude deur. Deze komt uit de boerderij waar ik ben opgegroeid en bij de sloop van de boerderij hebben wij deze er eerst uit mogen halen. Gelukkig zitten Alexander en ik wat betreft deze kast helemaal op één lijn en zijn we er eigenlijk vrij snel uit.

Derde kerstdag breekt aan en op naar de bouwmarkt.. Al snel veranderde onze woonkamer in een werkplaats. Gelukkig had ik me tweede kerstdag al bedacht dat ik de kerstdecoratie dit jaar maar eens vroeg zou opruimen. Andere jaren gaat het met pijn in het hart weer terug naar zolder, maar dit jaar was ik er helemaal klaar mee. Waar die dag ervoor nog een twee meter hoge kerstboom stond lagen nu enorme MDF platen.

Door het voorbereidende werk van Alexander waren deze platen binnen een dag verwerkt tot op maat gemaakte onderdelen van een kast. Ergens deed het me denken aan een pakket van de Ikea. Maar dat mocht ik natuurlijk niet hardop zeggen.  Niet iedereen was vrij tussen kerst en oud en nieuw, dus toen ik na een dag werken thuis kwam was ik echt onder de indruk hoe ver hij in zijn eentje gekomen was.

20161230_195200

Zelf was hij minder onder de indruk. Hij wilde voor het maken van de kast geen schroeven gebruiken. Enkel en alleen duvels. Dat dit nogal veel werk was, was hem toch wel erg tegengevallen. Meneer was zelfs zo ijverig dat hij aan de rechterkant zelfs een plank teveel had gemaakt.

20161229_112005

Een klein feestje toen het schuifsysteem binnen kwam. Wat een gave combinatie met de oude deur!

20170107_175622

Oke! Het is Alexander niet gelukt om de kast in 4 dagen af te krijgen. Het was ook erg enthousiast van hem om dat te denken. Toch was de kast met twee extra zaterdagen af. Nog steeds snel toch? Na oplevering mocht ik aan de slag. Verven! Over de kleur waren we het al snel eens. Het mocht best een gedurfde kleur zijn. Het is maar verf tenslotte! 20170114_160453

Afplakken zal nooit mijn hobby worden, maar de hard houten balk en het metalen schuifsysteem hoefden niet mee geverfd te worden, evenals de deur maar die kon ik er gewoon uit tillen. Aan de rechterkant wilde we ook graag een lampje. Omdat bestaande lampjes allemaal te groot waren voor het betrekkelijk kleine vakje waar die in moest komen, hebben we zelf de fitting, snoer en lamp los gekocht. Alles met een heerlijke retro uitstraling. Dit vonden we mooi bij de kast en de rest van onze inrichting passen. De grote van het bolletje kunnen we natuurlijk afwisselen; net wat er in de kast komt te staan.

20170117_114220

Na heel wat verf uurtjes is de kast af. Het is echt een eyecatcher geworden.

20170126_104206

Uiteraard biedt de kast genoeg plek om weer iets leuks op te zetten. Zoals bijvoorbeeld de retro naaimachine die ik bij kringloopwinkel Dorcas Eindhoven scoorde. Je weet wel… die ik mocht voorzien van een mooi interieur.

20170126_105209

Ik ben benieuwd wat het volgende ‘project’ gaat worden. Stiekem hoop ik nog steeds dat we ons droom-klus-huis gaan vinden. We blijven gewoon zoeken. Maar als die gevonden is…  Dan gaat deze kast natuurlijk gewoon mee!

Groetjes Teuny

 

 

GERELATEERDE ARTIKELEN

Geef een reactie