Huisjekijken Extra | Goedkoop-Bloemschikken.nl #werken met appelgroene Capiz

 

gesponsorde blogpost

foto2Niet alle benodigdheden in huis? Geen paniek; de link naar snel en goedkoop inkopen hebben we vrijblijvend voor je toegevoegd! Omdat je nou eenmaal het meest geniet van de spullen die je zelf hebt gemaakt, heeft Lenie – eigenaar van Goedkoop Bloemschikken.nl – deze DIY special voor ons gemaakt. Met deze beschrijving maak je zelf in een handomdraai je eigen (groen)creaties waar je jaren van geniet…

Vandaag laat Lenie twee beschrijvingen zien van leuke voorjaarsdecoraties die je maakt met frisse appelgroene Capiz. Dat is een soort ronde, platte schelp die deze keer in de appelgroene versie wordt verwerkt… Leuk voor het voorjaar!

 

Hier volgen de beschrijvingen van twee verschillende vormen: een bolvorm en een ei-vorm.

Ei-vorm van appelgroene Capiz

ei van capiz op boomschijf (11)

Ei van appelgroene Capiz. Als basis heb ik een half styropor ei van 16 cm genomen. Lijm met het lijmpistool de appelgroene Capiz op elkaar maar NIET op het styropor ei, dan krijg je het nl niet meer los :) De Capiz zijn beetje bol, maak ook gebruik van die ronding, en aan die kant zit een parelmoerlaagje dat komt ook mooi tot zijn recht aan de binnenkant. Doe zo heel de onderste rij. Vervolgens dakpansgewijs volgende rij op elkaar lijmen, de volgende rij enz.

Ik heb dit ei op een berkenschijf ovaal gelijmd. Van wat Curly mos een nestje gemaakt, beetje hoenderveertjes, paar vogeltjes en kuikentje, nog een paar kunststof eieren in groen witte tinten erbij.

Samen met de eerdere decoraties begint het een echt voorjaarskastje te worden.

kastje met voorjaarsdecoratie (4)

bolvorm van appelgroene Capiz

foto2

Bol met appelgroene CapizNeem een ronde vorm, bv een ronde schaal of halve styropor bol. Lijm met het lijmpistool de appelgroene Capiz op elkaar maar NIET op de schaal, dan krijg je het nl niet meer los :) De Capiz zijn beetje bol, maak ook gebruik van die ronding, en aan die kant zit een parelmoerlaagje dat komt ook mooi tot zijn recht aan de binnenkant. Doe zo heel de onderste rij. Vervolgens dakpansgewijs de volgende rijen op elkaar lijmen enz. Voor de zekerheid heb ik het gedeelte waar het op rust aan de buitenkant nog even verstevigd met extra laagje. Alleen een hele kleine decoratie, verder heeft het niet nodig. Hier een vogelnestje van Salim en een paar foamrozen plus een grote Parelspeld [ daar is de steker uitgehaald] Het kan ook gemaakt worden op een eivorm alleen als het een te kleine ronding heeft zit de Capiz minder plat. Deze bol is ongeveer 23 cm, schat 1/3 -1/2 zak Capiz  

foto1Succes!

Groet, Lenie 

Lenie was te zien in het programma van RTL4 Lifestyle Xperience. Je kunt het hier terugkijken:

 

Je kunt je eigen creaties delen met de lezers van Huisjekijken en van Lenie’s Facebooksites: Feel well with Seashell & creatief, creatie en inspiratie

image013

image014

GERELATEERDE ARTIKELEN

Geef een reactie