Ninneke’s Corner Culinair | Amuses

Fingerfood B (1)Ik ben Jeannine, gelukkig getrouwd, en mama van één zoon, en oma van een kleinzoon. Ik ben ook nog (plus)mama van 4 kinderen, en (plus) oma van 4 kleinkinderen en woonachtig in België. Ik hoop jullie lezers aangenaam te verrassen met mijn columns waar ik het ga hebben over interieur en eten, dagelijkse belevenissen, handige tips creatief om te springen met zelf mooie decoratie te maken en afwisselend met al eens een komisch getint verhaal over de capriolen van de olijke bende eekhoorns… Vandaag weer een Ninneke’s Corner Culinair.

Voor dit trio ben ik wel te vinden.

Amuses

Fingerfood A (4)

Lekkere amuses

Ik vind het heerlijk om in het weekend of als er genodigden komen om van start te gaan met wat lekkere kleine hapjes. Amuses , fingerfood , hartige bonbons, borrelhapjes tal van namen kennen we het toe. Maakt niet veel uit hoe je het noemt als ze maar lekker zijn. Met Valentijn in het verschiet, is het misschien ook wel leuk om het diner te starten met deze. Heb een trio gevormd van koude hapjes. Kun je al even op voorhand klaarmaken en afgedekt in de koelkast zolang bewaren.  Ik heb Lycees gevuld met gerookte zalmmousse. Een ham rolletje gemaakt gevuld met gorgonzola. De sterke typerende smaak van deze schimmelkaas, maak je iets zachter en romiger van smaak door er wat aan toe te voegen. En dan ook nog een hartige praline van prosciutto ham met een vulling van boursin-vijgen en noot.

Fingerfood B (5)

Ham rolletje met gorgonzola en prosciutto ham met boursin-vijgen-noot kaas

Wat heb je nodig:

Voor de ham rolletjes:

enkele plakjes ham

wat gorgonzola kaas

wat room of mascarpone of Philadelphia natuur kaas

zwarte peper

paprika poeder

Voor de gevulde lycees

1blik lycees

200 gr gerookte zalm

300 ml slagroom ( 40 % vet gehalte )

beetje peper

Voor de prosciutto ham met vulling

Enkele plakjes prosciutto ham

1 boursin met vijgen en noten

verse vijg

Bereiding: voor de ham rolletjes. Meng de gorgonzolakaas met wat room tot een smeuïge massa ( of met mascarpone of Philadelphia natuurkaas). Kruid met wat zwarte peper en paprika poeder. Proef of het goed zit, doe eventueel nog wat room bij of kruiden. Besmeer de plakjes ham met dit mengsel. Rol de ham op tot een rolletje. Snij er plakjes af van een 5 mm. Leg ze op een presenteerschaaltje of amuse lepel.

Voor de gevulde lycees. Laat de Lycees goed uitlekken in een vergiet. Pureer de gerookte zalm heel fijn in een blender of met de staafmixer. Klop de slagroom goed op. Meng voorzichtig de zalm door de slagroom en kruid met wat peper en eventueel een weinig zout. Doe het mengsel dan in de lycees met behulp van een spuitzak. serveer weer op een schaaltje.

Voor de prosciutto ham. Snij de verse vijg in kleine stukjes van ongeveer één cm. Leg telkens op een plakje prosciutto ham wat boursin-vijgen,noot kaas. Leg daar bovenop een stukje verse vijg. Wikkel de ham rond de vulling tot een bonbon. Leg ook weer op een schaaltje.  Geef telkens twee van die hapjes per persoon.

Fingerfood B (1)

Heerlijk trio

Lieve groeten Jeannine alias Ninneke.

Je kan me ook vinden op mijn pagina op Facebook:Ninneke’s corner.

GERELATEERDE ARTIKELEN

Geef een reactie