Ninneke’s Corner Culinair | Gluhwein

 

column gluhwein b (1)Ik ben Jeannine, gelukkig getrouwd, en mama van één zoon, en oma van een kleinzoon. Ik ben ook nog (plus)mama van 4 kinderen, en (plus) oma van 4 kleinkinderen en woonachtig in België. Ik hoop jullie lezers aangenaam te verrassen met mijn columns waar ik het ga hebben over interieur en eten, dagelijkse belevenissen, handige tips creatief om te springen met zelf mooie decoratie te maken en afwisselend met al eens een komisch getint verhaal over de capriolen van de olijke bende eekhoorns… Vandaag weer een Ninneke’s Corner Culinair.

Zelf bereid is veeeeeeeel lekkerder.

Glühwein

column gluhwein b (1)

Heerlijk om bij te komen

Zolang de koude heerst vind ik het ook nog kunnen om glühwein te drinken. Heerlijk na een fikse wandeling of voor het slapen gaan. Natuurlijk gaan we die ook zelf bereiden. Niet zo van die kant en klare. Daar is niets mis mee, maar er gaat niets boven op zelf bereide. Is zoveel lekkerder. Je brengt het op smaak naar eigen voorkeur en smaak. Het is helemaal niet moeilijk en het kost amper tijd.

slee stilleven gluhwein champagne C (2)

Heerlijk na een flinke wandeling door de koude

Wat heb je nodig:

1 liter goede rode wijn

250 ml water

1 bio appelsien

2 kaneel stokjes

4 a 5 kardemompeulen

5 a 6 stuks steranijs

175 gr a 200 gr bruine suiker( Basterd suiker )

1 borrel glaasje cognac.

slee stilleven gluhwein champagne C (3)

Hmmm

Bereiding: Doe de wijn met water en cognac in een steelpan. Doe er de kaneel, kardemom, steranijs en bruine suiker bij. Snij iets meer dan een halve appelsien in partjes. Doe bij de wijn. Pers de rest van de appelsien uit en doe bij de wijn ( eventueel) anders snij je de gehele appelsien in partjes. Persoonlijk vind ik dat wel lekker wat van het appelsiensap erbij. Brengt tot tegen de kook aan op een zacht vuurtje. Schenk uit in tassen of hitte bestendige dubbelwandige glazen. Je kan ook ter variatie de cognac vervangen door amaretto. Houd je van kruidnagels kun je ook wat kruidnagel in de glühwein doen. Maar wees daar voorzichtig mee, kruidnagel kan best nogal overheersend smaken.

column gluhwein b (1)

Home made Glühwein

Lieve groeten Jeannine alias Ninneke.

Je kan me ook vinden op mijn pagina op Facebook: Ninneke’s corner.

GERELATEERDE ARTIKELEN

Geef een reactie