Ninneke’s Corner | Eenvoudig saai (hartvorm) boekje wat pimpen

 

Het resultaat.

Het resultaat.

Ik ben Jeannine, gelukkig getrouwd, en mama van één zoon, en oma van een kleinzoon. Ik ben ook nog(plus)mama van 4 kinderen, en(plus)oma van 4 klein kinderen en woonachtig in België. Ik hoop jullie lezers aangenaam te verrassen met mijn columns waar ik het ga hebben over interieur en eten, dagelijkse belevenissen, handige tips creatief om te springen met zelf mooie decoratie te maken en afwisselend met al eens een komisch getint verhaal over de capriolen van de olijke bende eekhoorns…

Saai bruin uitziend? Daar maken we komaf mee.

 

Eenvoudig saai(hartvorm) boekje wat pimpen.

Column hart boekje pimpen A (12)

Romantische uitstraling kreeg dit schrijfboekje in hartvorm.

Zo van die koopjes hallen , of gadget stores overal zijn ze wel. Hier in het centrum van onze stad zijn er ook weer twee opgedoken. Soms loop ik er eens rond, veel artikelen ook waarvan ik denk wat moet een mens daar nu mee. Maar ze hebben ook wel aardigheden die best leuk zijn. Van hobbymateriaal, bureau benodigdheden, klein keuken gerief tot een heel assortiment voor onze huisdieren. Zo zag ik een schrijfboekje in hartvorm. Maar het was gewoon bruin saai papier de kaft. Dat dan ook nog voor een hart, nu niet echt romantisch van uitstraling. Maar de prijs was heel zacht te noemen. Toch ook nog redelijk van formaat ook. Nou voor die uitstraling gingen we toch zeker zelf zorgen. Dat is zo gebeurd van saai bruin naar lieflijk charmant uitziend. Mooi om ergens te decoreren. voor op de commode in de slaapkamer( als je een romantische slaapkamer hebt natuurlijk) Of je gebruikt het  als soort wens boekje.(bucket list)  Je schrijft er in al wat je nog wil verwezenlijken, meemaken , doen in het leven. Of voor in de babykamer , om leuke momenten in te noteren.  Als dagboek voor de tiener dochter Om als geschenk te geven aan iemand die je dierbaar is. Een goede vriendin die er altijd voor je is. Schrijf dan op het eerste blad zelf een boodschap aan haar gericht. Wat je er ook mee doet , het is geen bruin kaft papier meer , dat je doet denken aan de schoolbanken. Het is heel eenvoudig te maken. Eerst behandel je de front en achterzijde met primer. Natuurlijk doe je kant per kant. Je doet bijvoorbeeld de voorzijde en laat het dan eerst goed drogen. Dan de achterzijde, weer laten drogen. Geef ze twee dunne lagen. Als het goed droog is , maak je een beetje behanglijm klaar. Haal op voorhand ook papieren servetten waar je de print van leuk vind in huis. Haal van één servet de drie lagen uiteen. De bovenste laag knip je dan op maat. Bestrijk nu de kaft van de voorkant van het boek in met behanglijm met een kwast. Leg dan voorzichtig het stuk servet erop. Druk dan aan, uiterst voorzichtig het scheurt vlug. Tijdens het droog proces af en toe weer aandrukken.  Als het helemaal droog is kun je vervolgens ook de achterzijde zo bewerken. En klaar is je project frutselen.

Column hart boekje pimpen A (10)

Schattig toch

Column hart boekje pimpen A (13)

Als bucket list te gebruiken .

Column hart boekje pimpen A (14)

Lieflijk romantisch

Column hart boekje pimpen B (1)

Leuk schrijfboek in hart vorm

Column hart boekje pimpen B (4)

Mooi om te decoreren

 

Lieve groeten Jeannine alias Ninneke.

Je kan me ook vinden op mijn pagina op Facebook:Ninneke’s corner.

GERELATEERDE ARTIKELEN

Geef een reactie