Ninneke’s Corner | Bloemen tasjes

Column bloemen mandjes B (3)Ik ben Jeannine, gelukkig getrouwd, en mama van één zoon, en oma van een kleinzoon. Ik ben ook nog(plus)mama van 4 kinderen, en(plus)oma van 4 klein kinderen en woonachtig in België. Ik hoop jullie lezers aangenaam te verrassen met mijn columns waar ik het ga hebben over interieur en eten, dagelijkse belevenissen, handige tips creatief om te springen met zelf mooie decoratie te maken en afwisselend met al eens een komisch getint verhaal over de capriolen van de olijke bende eekhoorns…

We wijken af van de traditionele vaas om bloemen in te zetten.

Bloemen tasjes

Column bloemen mandjes A (14)

Bloemen tasjes

In plaats van een ruiker bloemen te schikken in een vaas. Vond ik het wel leuk staan, of hangen eigenlijk, wat bloemen in rieten tasjes te steken. Mooi aan een rek in de keuken, of overdekt terras. Veilig weg ook voor poezenbeestjes, die anders maar voortdurend knabbelen aan de bloemen. Al wat Lente in huis met wat verschillende voorjaarsbloemen. Verschillende tulpen, anjers , zacht roze lelies en nog wat bloemen waar ik de naam niet van ken. Had deze rieten tasjes nog liggen. Nu worden ze weer nuttig gebruikt. Het brengt een fleurige vrolijkheid in de keuken. Charmant en gezellig ogend. Zo simpel als dat je ze in een vaas zou neerzetten. Gewoon een glazen pot die in het rieten mandje past vullen met water. Deze in het tasje zetten en de bloemen erin schenken. Met één lus van het tasje aan een rek hangen. Je kan ook kleine zinken emmertjes gebruiken. Doe er dan wel eerst een diepvries zakje in, span het over de rand en zet vast met elastiek, zodat het zakje mooi vast blijft zitten. Soms kunnen die emmertjes lekken, of lang niet alle bloemen kunnen tegen zink.(Heb ik toch eens vernomen).

Column bloemen mandjes A (7)

Een verscheidenheid aan bloemen

Column bloemen mandjes A (10)

aan een rek in de keuken

Column bloemen mandjes B (2)

Fleurige tasjes

Column bloemen mandjes B (3)

Ook mooi aan muur in overdekt terras

Lieve groeten Jeannine alias Ninneke.

Je kan me ook vinden op mijn pagina op Facebook: Ninneke’s corner.

GERELATEERDE ARTIKELEN

Geef een reactie