Ninneke’s Corner | Grey becomes Rusty

Ik ben Jeannine, gelukkig getrouwd, en mama van één zoon, en oma van een kleinzoon. Ik ben ook nog (stief)mama van 4 kinderen, en (stief) oma van 4 klein kinderen en woonachtig in België. Ik hoop jullie lezers aangenaam te verrassen met mijn columns waar ik het ga hebben over interieur en eten, dagelijkse belevenissen, handige tips creatief om te springen met zelf mooie decoratie te maken en afwisselend met al eens een komisch getint verhaal over de capriolen van de olijke bende eekhoorns…

Grey becomes rusty

IMG_7610 watermerk

Metamorfose geslaagd

Ook zo een fan van(Versailles) tuin  vazen? Je vind ze wel eens op brocante markten hier en daar,ze zijn dikwijls net voor je neus verkocht,of het prijskaartje is om eens door te slikken,met uitgestreken gezicht of je bent al zo aan het sjouwen,dat je onmogelijk zulke loodzware vaas nog kan hanteren,je kan ook makkelijk een plastic vaas,in een handomdraai bewerken,zodat deze er toch redelijk op lijkt,vind dit een zeer goede oplossing, is dan ook niet zo een erg als ze deze dan uit je voortuin mee jatten,wat spijtig genoeg vaak gebeurt en dan is het wel erg zonde dat ze zo een mooie dure vaas mee nemen,zet je echte dan maar achteraan in je tuin,daar waar ze niet bij kunnen,zet deze in je voortuin,wat je beweegreden ook mag zijn,het ziet er ook leuk uit deze nep. Ik had deze vaas,van geburen die ze achter gelaten hebben,toen ze naar het buitenland zijn gaan wonen,deze kon niet meer mee,stond daar zielig achter gelaten aan de voordeur,niemand die er wat mee kon,maar ik vond ze toch wel wat voor in de tuin in de Ardennen,maar ze verhuisde daar ook maar van links naar rechts ,vond het grijze plastic toch ook wel niet echt je dat,je zag het haast van waar de geburen naartoe zijn gaan wonen dat het een plastic vaas betrof. De tijd was weer aangebroken weer eens wat te experimenteren,ik zag ze in gedachten in roestkleur,dacht dat ik eens in een folder had gezien dat er hamerite verf bestond in roestkleur , nee dus,je kon dat verwezenlijken met verscheidene kleuren over elkaar spelend,maar dan kwam je gauw op het bedrag uit als dat je er een echte voor kon aanschaffen ,dat zou erg dom zijn,dus heb ik een goedkopere oplossing gezocht,het is een plastic vaas dus deze kon met acryl verf geschilderd worden,ze zal niet echt jaren tegen weer en wind bestand zijn,maar dan schilder ik ze  toch weer een laagje zeker,als ze onder een afdak staat , geen enkel probleem,maar ondertussen heb ik toch wel mooi,een verroeste vaas.Het heeft me nog net geen 4 € gekost aan verf , 2 tubes verf heb ik ervoor gebruikt, één fel oker kleurige,één donkerbruine,het was voor mij ook de eerste keer dat ik me ging wagen aan iets een roest uitstraling te geven,ik ben nogal iemand die ergens gewoon aan begint , op mijn eigen goed denken,in de hoop dat het goed komt.Het kwam goed,toch naar mijn zin alleszins.Het bevalt me zelfs zo prima,dat ik van plan ben nog zo 2 van die plastic tuin vazen te kopen en te bewerken,voor aan de oprit te zetten in de Ardennen,één links,één aan de rechterzijde,als ze dan toch eens op een dag verdwijnen dan is het toch niet zo een erg,als dat ik er echte zou geplaatst hebben.

IMG_7344 watermerk

Lijkt net of die echt door de tand des tijds is gebeten

Weer een project dat iedereen met gemak aan kan,eigenlijk kan de acryl verf rechtstreeks aangebracht worden op de plastic tuin vaas,ik heb wel eerst een laag primer voorzien,maar dat moet eigenlijk niet,schilder de vaas eerst in fel oker/oranje,zet dan de donker bruine kleur erover,met behulp van tamponneer borstel,let op dat je de borstel eerst wat dopt op een spons of doek om het teveel verf eraf te halen,als je borstel te nat is,dan lukt het niet goed het resultaat te bekomen.

 

 

Lieve groeten Jeannine alias Ninneke

Je kan me ook steeds vinden op Facebook voor nog meer inspiratie op Ninneke’s Corner

GERELATEERDE ARTIKELEN

Een reactie op “Ninneke’s Corner | Grey becomes Rusty

  1. Pinkback: Earl

Geef een reactie