Pasta met gorgonzola en ham

 

IMG_4768-2Ik ben Jeannine, gelukkig getrouwd, en mama van één zoon, en oma van een kleinzoon. Ik ben ook nog (plus)mama van 4 kinderen, en (plus) oma van 4 kleinkinderen en woonachtig in België. Ik hoop jullie lezers aangenaam te verrassen met mijn columns waar ik het ga hebben over interieur en eten, dagelijkse belevenissen, handige tips creatief om te springen met zelf mooie decoratie te maken en afwisselend met al eens een komisch getint verhaal over de capriolen van de olijke bende eekhoorns… Vandaag weer een Ninneke’s Corner Culinair.

Experimenteren in de keuken leidde tot een succes.

Pasta met gorgonzola en ham

IMG_4768-3

Heerlijk voor doordeweeks

Mijn keuken is soms een experimenten labo. Van smaken samenbrengen, die goed samengaan. Proeven , een beetje meer van dit, nog misschien dat ook nog toevoegen. Dat mag wat sterker naar voor komen, wat anders mag wat milder aanwezig zijn. Tot het in balans is en het goed zit. Meestal is het van meet af aan ook goed. Ik wou eens wat anders als de gewoonlijke pasta sausen. Deze pasta saus is in mijn labo(keuken) van tafel gerold. Een saus op basis van gorgonzola kaas en mascarpone.

Wat heb je nodig:

300 gr gorgonzola kaas

500 gr mascarpone

2 sjalotjes

wat boter

goed wat ham reepjes

zwarte peper

cayenne peper

paprika poeder

verse tijm

1 broccoli stronk

500 gr tagliatelle

IMG_4768-2

Lekker vol van smaak

Bereiding: Pel de sjalotten. Snipper ze fijn en stoof ze glazig in wat boter in een pot op zacht vuur. Doe er de gorgonzola bij en de mascarpone. Meng goed tot een homogene saus. Kruid met zwarte peper, paprikapoeder, cayenne peper. Rits de tijmbladjes van de takjes tijm, doe deze bij de saus. Mag best wel wat zijn. meng er de ham reepjes onder. Laat goed mee opwarmen; serveer met tagliatelle of andere pasta. Lekker met broccoli erbij , gehalveerde kerstomaatjes of groene asperges. Lekker voor doordeweeks. Snel, simpel en lekker.

Lieve groet Jeannine alias Ninneke.

Je kan me ook vinden op mijn pagina op Facebook: Ninneke’s corner

GERELATEERDE ARTIKELEN

Geef een reactie