Kei Gemakkelijk…lamp van theekopjes

Je geniet het meest van de spullen die je zelf hebt gemaakt. Inspiratie haal je van internet, het ontbreekt je alleen aan tijd. Stop met zoeken; de leukste dingen hebben wij al voor jou gevonden, gebundeld én uitgewerkt in een handig stappenplan. Dát is kei gemakkelijk!

 

Lamp van theekopjes

Theekopjes-en-theepot-kroonluchter_1381565418-van-suuuzann

Een lamp maken van theekopjes is helemaal niet zo moeilijk als het misschien lijkt. Rij even langs de kringloopwinkel en de plaatselijke bouwmarkt en vanavond heb jíj een nieuwe lamp!

Wat heb je nodig?

  • porceleinen kopjes (via kringloopwinkel)
  • keramiekboortjes
  • snoer en fitting/ passende lampjes
  • boormachine
  • tang/striptang
  • schilderstape

En zo ga je te werk:

  1. plak de plek waar het gaatje geboord gaat worden in het kopje even af met schilderstape. Boor voorzichtig een gaatje in het kopje. De tape zorgt ervoor dat je boortje niet wegglijdt. Begin met een dun boortje en boor het gaatje steeds groter met een dikker boortje tot de gewenste maat (dus; totdat de kabel erdoor past)
  2. trek de kabel door het gaatje en sluit de fitting aan. De fitting komt uiteraard in het kopje. Je kunt er straks een lampje in doen.
  3. herhaal dit met de evt andere kopjes die je hebt. Bekijk even hoe lang je de kabels wil hebben; waarschijnlijk wil je ze niet allemaal even lang want dan hangen de kopjes elkaar in de weg.
  4. strip een stukje van je kabels aan de bovenkant waar ze in het kroonsteentje moeten komen aan je lichtpunt. Waarschijnlijk passen niet alle kabeltjes door één zijde van je kroonsteentje, dat is afhankelijk van het aantal kopjes/lampjes dat je op 1 lichtpunt wil aansluiten. Zijn het er teveel? Geen paniek; je plan kan tóch doorgaan; je zult alleen een groot kroonsteentje moeten nemen en kabels moeten ‘doorlussen’ volgens onderstaande schematekening. Weet je niet hoe dit moet, laat het je dan even uitleggen in de bouwmarkt (om kortsluiting te voorkomen…)

automatisch opslaan.cxf

Tip van de HuisjeKijkenredactie: voor een extra ‘retro’-effect neem je ouderwets strijkijzersnoer (oa verkrijgbaar via www.snoerboer.nl)

Deze voorbeelden kunnen je misschien ook nog inspireren:

Ga jij ‘m ook maken of heb je er al een gemaakt; stuur ons je tips en je foto’s. We zijn REUZE benieuwd!

foto’s: internet
GERELATEERDE ARTIKELEN

Geef een reactie