Ninneke’s Corner |Ovalen kader-omkadering

 

Column ovalen kader A (7)Ik ben Jeannine, gelukkig getrouwd, en mama van één zoon, en oma van een kleinzoon. Ik ben ook nog(plus)mama van 4 kinderen, en(plus)oma van 4 klein kinderen en woonachtig in België. Ik hoop jullie lezers aangenaam te verrassen met mijn columns waar ik het ga hebben over interieur en eten, dagelijkse belevenissen, handige tips creatief om te springen met zelf mooie decoratie te maken en afwisselend met al eens een komisch getint verhaal over de capriolen van de olijke bende eekhoorns…

Omlijsting krijgt een nieuw leven

 

Ovalen kader-omkadering

Column ovalen kader A (7)

Kader gered van de container

Soms kom je op gepaste tijden wel eens ergens aan. Zo zagen we op een brocante markt een mooie ovalen kader liggen. De prijs was mild, van uitstraling mooi gesculptuurd. Maar viel ook op bij andere gegadigden. Zo was er een koppel net voor ons die vroeg naar de lijst. De verkoper tilde de lijst op , wou die in papier wikkelen voor het blije koppel. De kader helaas ging tegen de vlakte. Weg was de lach van het paar. De brocanteur verontschuldigend, gaf het bedrag terug aan het ontgoochelde koppel. Die gingen hun weg vervolgend over de markt op zoek waarschijnlijk naar nieuwe lijst. De verkoper stond er wat verdwaasd te kijken, naar de lijst die nu in vier stukken was. We vroegen mogen we eens kijken. Het heertje keek ons aan, nog wat van slag. We mochten achter het zeil op de grond komen om te kijken. We puzzelden de stukken aan elkaar. Mijn man en ik bezagen elkaar. Vroegen wat hij er nog voor hebben wilde. Zijn mond viel wagenwijd open , je kon er haast een truck in rijden. Verbouwereerd stamelde hij: wil je dit nog kopen? Wij, ja we gaan eens kijken of we er nog wat mee kunnen. Daar waren we natuurlijk wel al zeker van dat het lukken ging. Hij vroeg heel onzeker een belachelijk lage prijs. en wij blij met onze puzzel. Manlief thuis de stukken aan elkaar gelijmd, genageld. Ik heb die dan eerst twee lagen primer gegeven. Dan in een patine gezet met eerst white wash. Dan hier en daar wat suede kleur erover geveegd. Voor een sleetse kijk. Weet nog niet juist of ik er nu spiegel laat inzetten door manlief. Of de omlijsting gewoon zo tegen de muur hang. Ik denk dat ik deze een tijdje in de slaapkamer ga hangen, in de Ardennen. Zonder spiegel dan, want er hangt al een spiegel boven de commode. Ik zou deze dan aan de zij muur willen hangen. Mooi ook met een ruiker bloemen aan gebonden. Of een paar spitzen. Ook aardig met een muurlamp erin, de omlijsting errond. Je kan er alle kanten mee uit. We zijn blij met onze nieuwe aankoop. En we hebben een kader een nieuw leven geschonken. Toch beter  zo als enkel nog als brandhout te dienen. Deze mag nu sieren tegen de muur.

Column ovalen kader A (1)

De omlijsting terug gelijmd en vernageld

Column ovalen kader A (2)

Laag primer

Kader A (1)

Pantine klaar

Kader A (2)

Detail

Kader A (3)

Detail

Column ovalen kader A (3)

Ons puzzel project is gelukt

Column ovalen kader A (4)

Mooie kader

Column ovalen kader A (7)

Mooi met en zonder spiegel

De foto’s illustreren hoe het er een beetje zou kunnen uit te komen zien.  Dit is niet de muur waar het tegenkomt. Heb even de foto’s gemaakt tegen achtergrond met donker doek. Het gaat uiteraard meer tot zijn recht komen tegen de eigenlijke muur. Maar op de moment begeef ik me niet in het huis in de Ardennen. Het is gewoon maar om aan te tonen en er een gedacht van te hebben hoe het er zou kunnen uitzien. Onze muur in de Ardennen is ook veel lichter van kleur. Ik zal anders daar ook nog een foto van maken en plaats ik die nog nadien onder deze column.

Lieve groeten Jeannine alizas Ninneke.

Je kan me ook vinden op mijn pagina: Ninneke’s corner op Facebook.

GERELATEERDE ARTIKELEN

Geef een reactie