Ninneke’s Corner | Tonijnsla met groene pesto

 

Columns Nieuwe B (6)Ik ben Jeannine, gelukkig getrouwd, en mama van één zoon, en oma van een kleinzoon. Ik ben ook nog (plus)mama van 4 kinderen, en (plus) oma van 4 kleinkinderen en woonachtig in België. Ik hoop jullie lezers aangenaam te verrassen met mijn columns waar ik het ga hebben over interieur en eten, dagelijkse belevenissen, handige tips creatief om te springen met zelf mooie decoratie te maken en afwisselend met al eens een komisch getint verhaal over de capriolen van de olijke bende eekhoorns… Vandaag weer een Ninneke’s Corner Culinair.

Zelf bereide tonijnsla , maar dan nog net dat beetje anders.

 

Tonijnsla met groene pesto

Columns Nieuwe B (6)

Tonijnsla met een vleugje pesto, heerlijk voor op bruin brood

Ik maak geregeld wel tonijnsla voor bij de lunch om op stokbrood of bruin brood te smeren. Met al dan of niet met groentjes. Met een cocktailsaus (whiskysaus  ) of gewoon met mayonaise. Probeer ook regelmatig wat uit om er een nieuwe variant op te vinden. Nu heb ik er een klein beetje groene pesto aan toe gevoegd. Zelf bereide, want die is natuurlijk ook veel lekkerder als uit een potje. Die meestal dan ook veel te zout smaken. De Parmezaan kaas laat ik achterwege. Dat lijkt me nu net niet echt te gaan bij tonijn. alhoewel, ik zou het toch eens moeten proberen, wie weet hoe lekker is dat wel.

Columns Nieuwe B (5)

Tonijn verrassend lekker met pesto

Wat heb je nodig:

een potje verse basilicum

wat pijnboompitten

 half teentje knoflook

zwarte peper

olijfolie

2 blikken tonijn

wat mayonaise

eventueel zout

Bereiding: Spoel de basilicum blaadjes en laat uitlekken in vergiet. Dep de blaadjes wat droog tussen keuken papier. Doe de blaadjes in een kom. Rooster de pijnboompitten in een droge pan goudbruin. Doe ze bij de basilicum blaadjes. Voeg een scheutje olijfolie toe. En het halve teentje teentje knoflook. Wat zwarte peper van de molen en eventueel een weinig zout.. En mix met een blender of de staafmixer, heel fijn. Zet even aan de kant. Open de blikken tonijn en laat goed uitlekken. Prak de tonijn los met een vork. Doe er wat mayonaise bij tot een smeuïge massa. Voeg een klein beetje pesto eraan toe en proef steeds, vooraleer je er nog wat aan toevoegt. Breng het zo op snaak naar je eigen zin. Het is ook lekker met rode pesto. Rode pesto = Half gedroogde zontomaten op olie met wat zure room, geroosterde pijnboompitten en knoflook, Peper en zout samen gemixt.

Lieve groeten Jeannine alias Ninneke.

Je kan me vinden op mijn pagina op Facebook:Ninneke’s corner.

 

GERELATEERDE ARTIKELEN

Geef een reactie