Huisjekijken’s Handige Huishoudtip | verse basilicum

- Een rubriek vol handige tips en slimmigheidjes . Iedere week een goede of handige HHH tip is nooit verkeerd-

Salade Caprese, pesto of gewoon lekker over de pasta. Basilicum! Met onderstaande tips kun je nu ook in de wintermaanden genieten van dit heerlijke kruid.

  1. Zet de plant op een lichte, zonnige plaats.
  2. Geef niet rechtstreeks water op de aarde maar zet de plant in een schaal waarin een klein laagje water staat. De plant zuigt zelf het water op en door de luchtvochtigheid zal de plant geen bruine blaadjes krijgen.
  3. Pluk de blaadjes vanuit het midden zodat de plant ‘lucht’ krijgt. Laat de steeltjes overigens met rust. Het duurt namelijk veel langer voor de plant om hele stengels aan te maken dan alleen maar blaadjes.

Mocht de plant na verloop van tijd toch lelijk worden. Geen paniek! Basilicum is makkelijk te stekken. Neem een paar stengels met blad van de plant en zet deze in een vaasje met water. Na een paar weken zullen de stengels gaan wortelen en kunnen ze geplant worden in een bloempot (met gaatjes) met 2/3 potgrond en 1/3 zand.

basilicim foto in foto

 

 

 

 

GERELATEERDE ARTIKELEN

Geef een reactie