Ninneke’s Corner |Mix and match

 

Columns Nieuwe A (16)Ik ben Jeannine, gelukkig getrouwd, en mama van één zoon, en oma van een kleinzoon. Ik ben ook nog(plus)mama van 4 kinderen, en(plus)oma van 4 klein kinderen en woonachtig in België. Ik hoop jullie lezers aangenaam te verrassen met mijn columns waar ik het ga hebben over interieur en eten, dagelijkse belevenissen, handige tips creatief om te springen met zelf mooie decoratie te maken en afwisselend met al eens een komisch getint verhaal over de capriolen van de olijke bende eekhoorns…

Durf te combineren, met kleur en print.

 

Mix and match

Columns Nieuwe A (16)

Verschillend serviesgoed mengen

Gek op servies goed, van allerlei soort . Of het nu een frivool brocante servies is of een modern stoer servies. Ik vind zowat alles mooi. Ik koop ook vaak van een servies enkel de platte borden, van een geheel anders servies dan weer de soepborden. Om van een andere lijn nog kommetjes te kopen. zo stel ik mijn eigen setting samen. Servies goed mixen en matchen. Dat leid tot een mooie uitnodigende tafel. Zo heb ik de grote platte borden van serax, van de lijn pure van Pascale Naessens. De soepborden(bruine bowls ) van een onbekend merk. Die mooi bruin gespikkeld zijn en ook dat stoere hebben. Daarbij mix ik een geheel anders zijn servies. Kleine kommetjes met bloemenprint, wit met diepblauwe bloemen op afgebeeld. Je zal zien dat het dus kan. Leg daarbij ook nog een apart uitziend bestek bij om het compleet te maken. Heb hierbij een zwart vintage bestek gepresenteerd. Het geeft een stoere moderne indruk , met toch een warme indruk. Een zekere klasse weergevend met toch dat kleine vleugje vrouwelijkheid. De kleine nuance van het schaaltje met de bloemen print. De licht grijze kleine kommetjes zijn ook dan weer van een onbekend merk. Maar zijn ook weer zeer mooi van kleur en vormgeving. Ieder kommetje is uniek door de onregelmatige gekartelde rand.Leef je gerust uit , probeer kleuren, vormen, prints. Ben je niet zeker van je stuk of het wel kan. Speel dan maar etalagist in de winkel. Zet in de winkel op een tafel of op de legplank wat combinaties. Speel en creëer, met in het achterhoofd wat je thuis nog hebt staan in de kast. Zo behaal dikwijls een heel andere look op tafel.

Columns Nieuwe A (13)

Spelen met kleur en print

Columns Nieuwe A (14)

Stoer en landelijk

Columns Nieuwe A (16)

Mooi met het zwarte bestek erbij

Columns Nieuwe A (17)

Wat misschien niet voor de hand ligt te combineren, maar toch mooi oogt samen.

Columns Nieuwe A (18)

Met kleine grijze bowl

Zo zie je maar dat dikwijls iets dat niet voor de hand ligt te combineren, toch mooi oogt samen. Dat het stoer, landelijk en sfeervol kan zijn.

Lieve groet Jeannine alias Ninneke.

Je kan me ook vinden op mijn pagina op Facebook:Ninneke’s corner.

GERELATEERDE ARTIKELEN

Geef een reactie