Ninneke’s Corner |Romige kippensoep

 

Columns Nieuwe A (11)Ik ben Jeannine, gelukkig getrouwd, en mama van één zoon, en oma van een kleinzoon. Ik ben ook nog (plus)mama van 4 kinderen, en (plus) oma van 4 kleinkinderen en woonachtig in België. Ik hoop jullie lezers aangenaam te verrassen met mijn columns waar ik het ga hebben over interieur en eten, dagelijkse belevenissen, handige tips creatief om te springen met zelf mooie decoratie te maken en afwisselend met al eens een komisch getint verhaal over de capriolen van de olijke bende eekhoorns… Vandaag weer een Ninneke’s Corner Culinair.

Fluweelzacht romig over je tong

 

Romige kippensoep

Columns Nieuwe A (11)

Zalige soep

Soep kan altijd vind ik dan toch. Deze is zeer zacht en romig. Met heerlijke stukjes kip in en het frisgroene van de selder zorgt voor vitaminen en het visuele aspect. Zeer makkelijk en snel te bereiden.  Lekker als lunch of als voorgerecht bij het diner. Of waarom ook niet als een vieruurtje, als je al trek zou hebben.

Wat heb je nodig:

Vier kippenfilets in hele kleine stukjes gesneden

120 gr boter

8 eetlepels tarwebloem

1 liter kippenbouillon

halve liter room

halve liter melk

1 groene soepselder

verse peterselie

zwarte peper

cayennepeper

Columns Nieuwe A (12)

Bereiding: Laat de boter in een grote pot smelten op middelmatig vuur. Als de boter gesmolten is voeg je de bloem bij. Laat wat kleuren onder voortdurend roeren. Schenk dan de kippenbouillon er voorzichtig bij. Beetje bij beetje  terwijl je blijft roeren. Als de kippenbouillon wat is ingedikt doe je de room ,melk, kip en selder erbij. Kruid met zwarte peper en cayenne peper. Breng langzaam aan de kook. Laat op een zacht vuurtje een 15 a 20 minuten pruttelen. Schenk uit en strooi er wat verse fijn geknipte peterselie over heen.

Lieve groet Jeannine alias Ninneke.

Je kan me vinden op mijn pagina op Facebook:Ninneke’s corner.

GERELATEERDE ARTIKELEN

Geef een reactie