Teuny | Het papier maakt plaats voor verf.

De eerste blog die ik voor huisjekijken schreef ging over het papier wat ik op de muur plakte.  Dat is al weer een aardige tijd geleden. Hoewel ik het wandje nog lang niet zat was, vond Alexander het wel weer tijd om het papier weer van de wand te halen. Aangezien ik het had bevestigd met kneedgum was het in een handomdraai verwijderd. Alexander kent mij langer dan vandaag en wist dat dit natuurlijk wel wat onderhandeling met zich mee bracht. Ik was blij dat de lange wand juist door het papier onderbroken werd. Als we het weer in de oude staat brengen zouden we weer tegen hetzelfde probleem aanlopen. Nou ja, ik dan. Alexander denkt heel anders over deze ‘problematiek’. Op het voorstel om de onderste helft van de muur van een andere kleur te voorzien werd gelukkig niet al te moeilijk gedaan en waren we het snel eens. Papier eraf en verf erop.

20170313_133901

Inmiddels hebben we al wat ervaring met rechte lijnen verven en weet ik dat goede schilderstape erg belangrijk is bij het afplakken om een mooie strakke lijn te krijgen. Het leek me leuk om de tape te laten zitten dus ging ik opzoek naar een leuk kleurtje. In de bouwmarkt zag ik deze gerecyclede tape liggen en koos voor deze bruine natuurlijke kleur. Ik nam een extra brede rol zodat de rand goed zichtbaar bleef ook al verfde ik er wat verf op.

20170313_134014Alexander kreeg voor zijn verjaardag dit mooie schilderij van Jan Asselijn , de bedreigde zwaan, op canvas cadeau. De kleuren komen mooi terug in ons interieur. Het doek heeft een mooi plekje boven de bank gekregen. Door hem net boven de rand van het tape te hangen wordt dit nog eens extra benadrukt. 20170313_134148

Nu de zon wat vaker gaat schijnen krijgt het binnen in huis ook meer kleur. Ik krijg in het voorjaar altijd enorm zin om alles weer lekker anders neer te zetten. Ik ben verslaafd aan hoekjes maken. Zo maak je van je huis echt jou huis. Ik ga graag de uitdaging aan; lekker anders, gewoon wat ik leuk vind! Ik kan iedereen het aanraden het ook eens te proberen. Heerlijk toch?!20170313_134258

GERELATEERDE ARTIKELEN

Geef een reactie