Voor jou getest | De melkbus tuinhaard van Melkbusshop.nl

2015-10-28 11.59.08

gesponsord blogpost

In deze rubriek test ons panel de meest uiteenlopende produkten op gebied van wonen en lifestyle. De producten geselecteerd passend bij ons motto For A Happy Lifestyle! Deze keer hebben we voor je getest de super leuke Melkbus tuinhaard van www.melkbusshop.nl

Sfeer en warmte op je terras met een tuinhaard

Maak van je tuin een ultieme relaxplek; plaats een buitenkachel!

Wat is er nu fijner dan ’s avonds lekker lang van je tuin te kunnen genieten? Met een mooie tuinhaard maak je van je tuin een ontzettend fijn plekje. Wanneer het wat frisser wordt ‘s avonds, steek je de terrashaard aan en kun je tot in de kleine uurtjes van het buitenleven genieten. Een buitenhaard maakt het mogelijk om je gezellige en ontspannende avonden nog uren te verlengen.

Een buitenhaard creëert letterlijk een warme sfeer in je tuin, op je terras of balkon.

Omdat een terraskachel geen open vuur is, is deze thuis toegestaan.

De terrashaard zorgt voor een groter rendement, zodat je heerlijk langer buiten kunt blijven zitten.

Het buitenseizoen kan flink verlengt worden door een buitenkachel in je tuin.

Sommige terrashaarden kunnen soms zelfs ook als barbecue fungeren.

Insecten worden door de rook van een tuinkachel op afstand gehouden.

Tuinhaard of terrashaard?2015-10-28 11.57.50

Wanneer noem je een buitenhaard nu een  terrashaard en wanneer een tuinhaard? Voor de buitenhaard zijn tal van verschillende benamingen. Denk maar eens aan tuinkachel en terraskachel. Of wat dacht je van de buitenkachel. Ze hebben allemaal dezelfde betekenis. Als jij liever geniet van de warmte van een terraskachel dan van de terrashaard, dan doe je dat. Ze werken allemaal even sfeerverhogend voor je terras. Bij alle soorten tuinhaarden kun je de avonden flink verlengen en ze kunnen allemaal het hele jaar door gebruikt worden. Natuurlijk is een houtkachel buiten ook nog eens hartstikke decoratief. Een buitenhaard in je tuin, op je terras of balkon of op je veranda, is al gauw een blikvanger.

 Buitenhaard tips

► Wat is de grootste reden voor het aanschaffen van een tuinhaard?
Juist, de gezellige, warme sfeer die een terrashaard met zich mee brengt.
Om die warme sfeer nog meer tot uiting te laten komen, kun je wat extra licht toevoegen. Plaats rondom je terras bijvoorbeeld kaarsen of hang lampionnetjes op. Het warme vuur van de tuinkachel en het warme licht van de kaarsje, vormen een sprookjesachtig tafereel in je tuin.

► Er zijn ook hele grote tuinhaarden op de markt met allerlei toeters en bellen. Deze kunnen erg mooi zijn, maar niet erg praktisch. Je zet zo’n tuinhaard niet even zomaar weer op een andere plek. Bovendien is het zonde om een enorme houtkachel buiten in je tuin te zetten wanneer je al een prachtig uitzicht hebt. Met een kleinere terrashaard kun je evengoed een betoverende ambiance creëeren.

►  Het is helaas nooit helemaal te voorkomen dat er roest ontstaat op je buitenkachel. Maar om de kachel in ieder geval tegen weersinvloeden te beschermen, is het verstandig om de kachel na gebruik onder een afdak of in de schuur te zetten. Je kunt ook een beschermhoes aanschaffen.

► Voor de mensen die een zwembad in de tuin hebben: voor jou is een buitenhaard een ware must!
Na een duik in het koele water is het toch heerlijk om je weer te kunnen opwarmen bij een vuurtje? Zeker als het een nachtelijke duik is geweest. Met een terraskachel bij je zwembad wordt ook elke pool-party gegarandeerd een succes.

► Een veranda is een geweldige plek om je creatief op uit te leven. Ben je een beetje creatief? Dan tover je je veranda zo om tot een ultieme relax ruimte. Een knusse loungebank met comfi kussens, mystieke sfeerverlichting en natuurlijk mag dan een mooie terrashaard niet ontbreken.
Zet de terraskachel net buiten de veranda en zorg dat de rook hoog afgevoerd kan worden. Zo blijft het niet onder het afdak hangen. Als de pijp die bij je tuinhaard zit net te kort is, kun je deze beter een stukje verlengen. Je wilt natuurlijk niet steeds in de rook zitten. Bij de meeste tuinhaarden is dit goed te doen. Een openhaardspecialist of een doe-het-zelf-zaak heeft verlengstukken wel te koop.
Het kan ook zijn dat je de buitenkachel toch liever onder de veranda plaatst. Dan kun je de pijp door middel van een bocht omleiden buiten het dak. Voor deze benodigde stukken kun je ook bij voorgaande zaken terecht.

2015-10-28 11.57.18De ultieme relaxplek

Wanneer de avonden weer langer worden en de temperatuur aangenamer, willen we graag meer tijd buiten doorbrengen. Maar we willen vooral ook langer buiten blijven. Nee, een klapstoeltje is in deze tijd ècht niet meer voldoende om buiten van het mooie weer en de rust te kunnen genieten. Tegenwoordig breiden we onze leefruimte flink uit door van onze tuin een echte buitenkamer te maken. Een loungehoek met vrolijk gekleurde zachte kussens op de banken; dat is een stuk comfortabeler. Ook zie je steeds meer tuinen met een buitenkeuken. Om het helemaal af te maken, mag een terraskachel natuurlijk niet ontbreken.
We brengen steeds meer tijd door in onze tuin. Gezellig een borrel of zelfs uitgebreid dineren. Maar vooral tot ‘s avonds laat lekker chillen met een goed glas wijn en je laten betoveren door het magische vlammenspel van de buitenkachel.
Of je nu alleen, met familie of met vrienden de avond doorbrengt, de buitenhaard verzorgt de warme,  feeërieke sfeer.

DE TEST :

De tuinhaard is netjes op tijd afgeleverd en goed verpakt. De tuinhaard is eenvoudig te monteren, hij bestaat uit 2 delen. Resultaat is snel zichtbaar en daar houden we van. De haard is een dotje om te zien en voor de mannen een heerlijke uitlaatklep. Wees wel mannen stoken graag een fikkie toch ? We hebben wat vrienden uitgenodigd en een lekkere herfstdag gepakt om de test te doen. Eerst een aanmaakblok en 3 houtblokken in de tuinhaard gelegd. De blokken aangestoken en whalla, het brandt en ook nog mooi. Heerlijk warm en een genot om in te staren met een goed drankje in de hand. Gezelligheid alom. De kinderen vinden het ook prachtig en kunnen makkelijk omgaan met de haard. Uren plezier hebben we gehad en genoten van de heerlijke herfstdag. Waar iedereen al naar binnen was, zaten wij nog uren buiten. Heerlijk genieten, zo simpel kan het zijn. De haard is na gebruik makkelijk schoon te maken en klaar voor nieuw gebruik. En daar zijn we natuurlijk ook erg blij mee. Het is een leuke aanvulling in de tuin en de reacties zijn fantastisch over het design. De Melkbusshop heeft nog meer leuke modellen te koop, kijk een naar de VW bus versie die is echt om op te vreten zo leuk. Conclusie de haard is meer dan goed gekeurd, ook door de vrouwen ;).

webwinkelstempel HK PROOF

MELKBUS TUINHAARD KOPEN ?

melkbus-terraskachelUniek! De Melkbus Tuinhaard. Als je houdt van carbid schieten, het boeren leven of melkbussen zal je deze Tuinhaard geweldig vinden!

€275,00 Excl. BTW

Klik hier naar de webwinkel van de Melkbusshop voor de Melkbus Tuinhaard: Prachtig, elegant en veilig.
Ben je gek op van carbid schieten, het boeren / landelijke leven of ben je gewoon gek op de sfeervolle uitstraling van melkbussen, dan zal je deze buitenkachel geweldig vinden!

* Levertijd +/- 7-14 dagen
Melkbus Tuinhaard wordt na bestellen door een vakman speciaal voor u gemaakt. Door het unieke handwerk kan het geleverde model kleine verschillen vertonen.

 

 

 

OVER Huisjekijken
Huisjekijken

De missie van Huisjekijken is elkaar inspireren op het gebied van woon- en lifestyle. Wij geven onze leden, door middel van deze internetsite en diverse social media, de mogelijkheid om ideeën uit te wisselen. Get Inspired For A Happy Feeling!

Bekijk alle artikelen van

GERELATEERDE ARTIKELEN

Geef een reactie