In de Suite | decoratie inspiratie!

Quail3Onze blogster Sandra woont met haar man en drie kinderen in een prachtig huis dat ze eigenhandig omtoverde tot een paleisje. In haar werkplaats aan huis ontwerpt en maakt ze woonaccessoires. Voor Huisjekijken blogt ze regelmatig over de klussen in haar huis, over leuke zelfmakers, geeft ze tips en recepten en vertelt ze over haar werk in de werkplaats. En wie haar huisje kent snapt waar haar blognaam In de Suite vandaan komt…

Wil je alle eerdere binnenkijkers van In de Suite terugkijken? Klik dan hier.

We gaan richting Pasen, dan wil je je huis nú alvast gezellig in de sfeer brengen. Ook als je geen Pasen viert, is het leuk om hier en daar iets met eitjes te doen, lijkt me. Internet staat er vol van. DIY-ideetjes genoeg. Tijd om wat leuke ideetjes op een rijtje te zetten en wat DIY-stappen te belichten.

Decoratie-inspiratie!

en zelf kwarteleitjes maken >>

Voor elke woonstijl is er wel een passende Paasdecoratie te bedenken. Heel veel leuke blanke eitjes zijn er te koop, voor bijna nop. Maar ook decoreren met kwarteleitjes is enorm dankbaar. Dat geeft een hele gezellige uistraling in elk interieur.

Hou je van een shabby interieur, dan zijn deze ‘brocante’ eieren leuk om te maken: (bron: pinterest)

22

Je hebt er een paar ganzeneieren voor nodig, mogen echte zijn (uitgeblazen) maar ook stevige neppers zijn handig. Je moet er namelijk hier en daar een gaatje in boren (met de Dremel of boormachine met heel dun boortje op een langzame stand). Wat je verder nodig hebt is 3D-pasta en verf, schuurpapiertje, decoupagepapier (roosjes) en ModPodge. De beschrijving staat op deze afbeelding:

12Een heel precies werkje, maar wel iets wat – naar mijn idee – het hele jaar kan blijven liggen.

Om je eieren leuk te bewaren kun je gebruik maken van mandjes, nestjes, doosjes of een leuk eierkastje. In de Suite heeft ook verschillende eierkastjes (moet ze hoognodig weer gaan maken). Dat ziet er toch gezellig uit?

823851583_tpOf op een gezellig oud ijzeren rekje:

SEPT12_4Dan hoeven de eieren niet eens gekleurd of bewerkt te zijn vind ik. De natuurlijke kleur wit of bruin, sluit perfect bij bovenstaand rekje aan. Maar ja, op internet gezien en helaas nog nergens in een winkel…

Je kunt eieren natuurlijk om meer manieren versieren. In het voorbeeld hier onder zijn ze met touw omwikkeld. Afwerken kan met alles wat je in huis hebt: kantjes, strikjes, knoopjes, papier… (bron: Dining & Diapers)

IMG_9950

Een krans is voor ieder seizoen geweldig. Ik heb zelf het hele jaar door kransen aan mijn voordeur, in de keuken op een oud kelderdeurtje, op de schouw of op tafel liggen. Met Pasen is een krans van kwarteleitjes hartstikke leuk. Heb je er al eens aan gedacht je kwarteleitjes in een pastelkleurtje te spuiten?

easter-decoration-crafts-25-ideas-on-how-to-implement-your-creativity-5-679Soms zijn ze in bakjes in kleuren te koop, maar je kunt het gemakkelijk zelf.

Quail2Trouwens, je hoeft ook je kwarteleitjes niet te kopen. Alhoewel ze niet veel meer kosten, kun je ze – mochten ze zijn uitverkocht – ook zelf maken van gewolvilte eitjes. In de hobbyzaak zijn meestal vilten eitjes te koop rond deze tijd. Je maakt er in een handomdraai kwarteleitjes van:

Je zorgt dat je twee lichte tinten beige verf (acrylverf of hobbyverf) hebt en 1 kleur donkerbruin. Verf een aantal van de eitjes met de ene en de andere eitjes met de andere kleur beige. Prik ze op een prikker en zet ze ergens in om te drogen. Na het drogen maak je een beetje donkerbruine verf aan met water; best slap maken maar niet dat het blijft druppelen. Met een tandenborstel ga je de eitjes besprenkelen met de verf. Je hebt nu de spikkels die de kwarteleitjes zo specifiek maken.

blog_IMG_7910

blog_IMG_7917Je kunt er nu eindeloos mee decoreren!

quaileggwreathHeb je echt lekker veel tijd? Dan zijn de ze ‘zentangle-eieren’ leuk om te maken. Gewone witte eieren blaas je eerst uit en ga je bewerken met een zwarte fijne stift. Er zijn speciale zentanglestiften op de markt maar een mooie ‘sharpie’ doet het prima. Leg het te bewerken ei voorzichtig in je hand en begin met figuren maken. Hoe, waar en wat maakt niet uit!

En dan zou dít het eindresultaat kunnen zijn:

5591213910_832e65e136Maar ook met decoupage kom je een heel eind. Met oude vergeelde boekblaadjes of muziek papier. Je kunt natuurlijk ook zelf papier eerst oud maken en daar eieren mee beplakken. Met ModPodge gaat dat heel gemakkelijk.

DSCF6694Bewerk de eieren – of eerst het papier – met een mooi oud stempel!

Je ziet het. Ideetjes genoeg. Kwestie van op tijd beginnen…

Ik ga in ieder geval de werkplaats in om eierkastjes en mangelbakken te maken. Kan er weer volop gedecoreerd worden!

Groetjes, Sandra | In de Suite

Wist je dat In de Suite te vinden is op Facebook, een eigen website heeft maar ook te vinden is in de Huisjekijken Webwinkelstraat?

 

 

 

 

 

 

 

 

GERELATEERDE ARTIKELEN

Geef een reactie