Ninnke’s Corner | Struisvogel eieren met een mooie inhoud

 

Struisvogel eieren B (11)Ik ben Jeannine, gelukkig getrouwd, en mama van één zoon, en oma van een kleinzoon. Ik ben ook nog(plus)mama van 4 kinderen, en(plus)oma van 4 klein kinderen en woonachtig in België. Ik hoop jullie lezers aangenaam te verrassen met mijn columns waar ik het ga hebben over interieur en eten, dagelijkse belevenissen, handige tips creatief om te springen met zelf mooie decoratie te maken en afwisselend met al eens een komisch getint verhaal over de capriolen van de olijke bende eekhoorns…

Wat is dat nu ? Er zit helemaal geen dooier in de eieren.

 

Struisvogel eieren met mooie inhoud

Struisvogel eieren B (14)

Mooi zo die struisvogel eieren gevuld met bloemen

Er schuilt romantiek in de struisvogel eieren. In plaats van een grote dooier, of een kuiken  te ontdekken in de leg van mevrouwtje struisvogel. Zit er iets geheel anders in, verrassend mooi en fleurig. Tere fresia’s en lieflijke ranonkels. In zachte kleur, wit met een zweempje roze. Charmant en romantisch, ideaal voor Pasen. Mooie eyecatcher op tafel voor bij de Paas brunch. Ze blijven goed staan als je ze plaatst in een schaal met wat stro in. Anders durven ze weg te rollen.  Maar net het stro zorgt voor extra sfeer. Met nog wat andere eieren erbij te leggen., decoratie eieren, kwarleleieren word het op z’n Paasbest. Je kan de eieren in de meeste tuin centers kopen. Informeer ook eens bij struisvogel kwekerijen – boerderijen. Die verkopen ze ook en daar kan je zeker halve eieren schalen vinden. Of waar al aan een dop van af is. Meestal liggen ze ook goedkoper met hun prijzen. Vooral dan voor de halve, die zijn echt niet zo duur. Vind de halve ook decoratiever, leuker uitziend in een schaal. Je kan er wel één geheel ei bijleggen. Maar enkel gave gehele eieren van dit formaat vind ik niet zo mooi. Deze lenen zich uitstekend om bloemstukken in te maken, of als bloemenvaasje. Gewoon een glas inzetten dat erin past (een waterglas bv) Geen glas op een rank pootje, zoals een wijnglas. Die hebben weer minder stabiliteit. Zet de eieren in stro, sisal of zand in een mooie schaal, mand, houten bak. Schik er bloemen in naar wens. Ga je ze ook op tafel zetten met het ontbijt of op de brunch met Pasen, hou dan rekening met de kleur van je tafelkleed en servetten. Dat het harmonieus één geheel vormt. Of de kleuren bij elkaar goed gaan.  Want je moet natuurlijk geen diep rode rozen op een zacht mousseline geel kleedje gaan zetten. Dat vloekt als een tank op een varken.  Pasen dat vraagt om zachte pastel kleuren. Hou het licht en fris. Ranonkels kun je ook wel goed nadien indrogen. Kijk regelmatig na of er nog water genoeg inzit in het glas. Vul anders bij met een mini maatbeker. Je kan ook tussen de bloemen wat kleine kwarteleitjes steken. Of zoals ik met één van de twee halve eieren heb gedaan. Heb één halve ook maar gedeeltelijk gevuld met bloemen. De opening die dan overbleef heb ik gevuld met eerst wat hele dunne sisal. Heb er precies een nestje van gevormd. Dat in de opening voorzichtig geduwd. Daar dan enkele kleine kwarteleitjes in gelegd. Het andere halve ei is rijkelijk en goed opgevuld met enkel maar bloemen. Zodat er weer een vlotte speelsheid naar voorkomt. Het niet te eentonig word. Ik wens jullie bij deze een heerlijke Pasen, geniet ervan.

Struisvogel eieren B (15)

Happy Easter

Struisvogel eieren B (13)

Mooi zo in een schaal

Struisvogel eieren B (11)

Aanvullend met wat decoratie eieren

Struisvogel eieren B (9)

Zachte pastel kleuren

Struisvogel eieren B (4)

Paas sfeer

Struisvogel eieren B (7)

Met nestje kwartel eitjes

Struisvogel eieren B (14)

Romantisch

Column struisvogel eieren A (3)

Ik zit met ei …… of acht .

Lieve groeten Jeannine alias Ninneke.

Je kan me ook vinden op mijn pagina op Facebook:Ninneke’s corner.

IMG_9472-3

Chikky en Chukky wensen jullie ook een vrolijk Pasen

IMG_9486

Piep zei het kuiken.

 

GERELATEERDE ARTIKELEN

Geef een reactie