Ninneke’s Corner Culiniair | Kervelsoep met balletjes

IMG_1039Ik ben Jeannine, gelukkig getrouwd, en mama van één zoon, en oma van een kleinzoon. Ik ben ook nog (plus)mama van 4 kinderen, en (plus) oma van 4 kleinkinderen en woonachtig in België. Ik hoop jullie lezers aangenaam te verrassen met mijn columns waar ik het ga hebben over interieur en eten, dagelijkse belevenissen, handige tips creatief om te springen met zelf mooie decoratie te maken en afwisselend met al eens een komisch getint verhaal over de capriolen van de olijke bende eekhoorns… Vandaag weer een Ninneke’s Corner Culinair. Scheppen en lepelen maar.

Kervelsoep met balletjes

IMG_1039

Lekker

Als ik bij de groenteboer ben of op de groenten afdeling in de supermarkt, word ik steeds gelukkig. Van al die groenten en fruit te zien. Zoveel keuze en een waar kleuren pallet. Dan zou ik wel mijn kar kunnen volladen. Meestal eten wij ook meerdere groenten bij ons vlees en aardappelen. Natuurlijk gaan er ook nog groenten extra mee dan, om een pot soep te maken. Nu is mijn keuze gevallen op kervelsoep. Omdat de verse kervel er zo fris en smaakvol uitzag. Bovendien is het ook nog makkelijk te maken . Lekker als lunch of vooraf aan het diner. Wil je er een romige versie, doe je op het laatste een scheutje room erbij. Of roer er eens een schep mascarpone door, dat maakt het ook fluweelzacht en is ook zeer lekker.

IMG_1036 (2)

Heerlijk als lunch of vooraf van het diner

Wat heb je nodig:

3 a 4 bundels verse kervel

1 ui

2 wortels

2 aardappels

2 liter rundbouillon

200 gr gemengd gehakt ( varken-rund)

eventueel wat room

zwarte peper

zout

cayenne peper

pili pili poeder

IMG_1042-2

Met balletjes

Bereiding: Pel en snipper de ui fijn. Stoof deze aan in wat boter. Schraap de wortels en snij deze in plakjes. Voeg bij de ui in de pot, laat wat verder stoven . Knip het bovenste gedeelte van de kervel. Spoel de verse kervel en laat uitlekken in vergiet. Dep de kervel wat droog tussen een keukenhanddoek. Voeg bij in de pot bij de ui en wortel. Laat het mee in de boter slinken. Schil de aardappels, spoel ze en snij in kleine blokjes. Voeg de aardappelblokjes bij de andere groenten. Kruid met de boven vermelde kruiden. En schenk er de bouillon bij. Laat op een zacht vuur een twintig tal minuten koken.  zet ondertussen een kleine steelpan op het vuur met water met wat zout in. Draai kleine balletjes van het gehakt. Als het water kookt doe je er de soepballetjes bij. Ze zijn gaar als ze komen boven drijven. Schep ze eruit met een schuimspaan en laat ze uitlekken op wat keukenpapier. Mix de soep met een staafmixer fijn. Doe er de soepballetjes bij en schep uit. Lekker met een snede donker bruin brood met roomboter en wat zeezout op. Smakelijk.

Lieve groeten Jeannine alias Ninneke.

Je kan me ook vinden op mijn pagina op Facebook:Ninneke’s corner.

 

GERELATEERDE ARTIKELEN

Geef een reactie