Huisjekijken bij | Janine

20140914_112333We gaan Huisjekijken bij Janine die voor de helft van de week bij haar vriend Nico woont en de andere dagen nog bij haar ouders. Hun gezamenlijke huis verbouwden Janine en Nico binnen een half jaar van bruin naar heerlijk licht en knus… Kijk mee bij Janine en Nico!

dit is een bewerking van een eerdere publicatie van Huisjekijken bij Janine van 7 november 2014
Wil jij zelf een keertje meedoen en je interieur delen met onze lezers? Stuur dan een berichtje naar de redactie: huisjekijkenredactie@outlook.com

Mijn naam is Janine en woon met mijn vriend Nico in een leuk, knus huisje. Of nou ja, voor de helft van de week dan, de andere helft woon ik nog bij mijn ouders. Leuk dat jullie eens een kijken willen nemen in ons mooie droompaleisje!

janine dorst

Eind vorig jaar, op 5 december 2013 kregen we de sleutel en konden we na lang fantaseren eindelijk een huisje gaan opknappen en ons droomhuisje ervan maken! Het eerste wat we deden was op pad voor een mooie uitzet, wat komt daar veel bij kijken!

janine dorst1

We hadden een lijstje gemaakt met wat we allemaal nodig hadden en hadden aan beide moeders nog eens gevraagd om te checken of we niks misten. En daar gingen we dan; met een waslijst vol, samen op stap om mooie spulletjes bij elkaar te sprokkelen. Uiteindelijk hadden we binnen 2 uur al de hele uitzet compleet!

janine dorst3

janine dorst4

Het verbouwen heeft ongeveer een halfjaar geduurd. Er zaten overal nog oude bruine schrootjes, nog een oud huurhuiskeukentje en boven nog een oude, gammele kastenwand. Er moest dus eerst flink gesloopt worden! janine dorst8

Gelijk de eerste avond zijn we er aan begonnen, samen met vrienden hebben we alle schrootjes van de muren afgehaald en de kastenwand eruit gesloopt. Nu zag het huisje er gelijk al heel anders uit!

janine dorst10

 Ook hebben we een toog gemaakt in de muur van de keuken naar de kamer, zo werd het een mooie open ruimte. Met veel hulp van vrienden en familie hebben we uiteindelijk van een puinzooitje een prachtig mooi, knus landelijk huisje gemaakt!

janine dorst6

Vanaf dag 1 was ik naast het verbouwen al bezig met de styling van het huis. Welke kleur kwam er op de muur? Welke meubels kwamen er, en waar kwamen zouden die moeten staan?

janine dorst7

Met veel inspiratiefoto’s op mijn telefoon gingen we op pad en zochten we alle winkels en sites af naar mooie meubels, laminaat, vloerbedekking, plinten, lijsten, vensterbanken en een keuken.

janine dorst9

Maar dat was niet alles; de hele zolder van mijn ouders stond vol met woonaccessoires en decoratiespullen. Vanaf het begin dat we wisten dat we een huisje gingen kopen, was ik al van alles aan het verzamelen om het huisje helemaal tot in de puntjes te stijlen. En als ik heel eerlijk ben.. is dit best aardig gelukt!

janine dorst2

Toch ben ik dagelijks nog bezig met het veranderen van de inrichting en blijf ik spullen verplaatsen, waar mijn vriend af en toe knettergek van word haha!

janine dorst5

Zoals jullie zien ben ik dol op het merk Riviera Maison. Ik ben dan ook aangestoken door mijn moeder, thuis hebben we veel van dit merk, en zelf vind ik het ontzettend mooi passen bij de inrichting van ons huisje, het is heel sfeervol en ze hebben prachtige spullen!

janine dorst2

Ik ben dan ook lid van een aantal Riviera Maison-Fanpagina’s op Facebook. Het zijn hele gezellige groepen waar je veel inspiratie en ideetjes kan opdoen! Al is dit niet erg goed voor de portemonnee.. toch ben ik er al veel leuke dingen op tegen gekomen en heb ik mooie spulletjes gekocht!

janine dorst11

Telkens als ik in het huisje ben en rond me heen kijk voel ik me helemaal thuis en ben ik verliefd op alle mooie meubels en spulletjes, en zo ontzettend trots dat we dit ervan hebben kunnen maken! Had nooit gedacht dat het zo mooi zou worden dan dat het nu is. Het enige wat we nog moeten opknappen is de tuin. Dit willen we in het voorjaar gaan doen. Mooie lei-lindes erin met magnolia’s er omheen, landelijke tuinset, mooie overkapping…. ik droom nog wel even verder hihi…

Kijk eens lekker rond tussen de foto’s en wie weet doe je er nog inspiratie van op! Ik vond het ontzettend leuk om jullie te laten kijken in ons huisje, en hoop dat jullie er net zo van de foto’s kunnen genieten als wij dat doen!

IMG_19480654816729

Het huis van Janines ouders was een tijdje geleden ook te zien in onze rubriek ‘HuisjeKijken bij…’ Je kunt het teruglezen door op deze link te klikken:  Mirjam’.

GERELATEERDE ARTIKELEN

8 reacties op “Huisjekijken bij | Janine

 1. Heel mooi! Ik ben nieuwsgierig naar de kleur en het merk van de verf in de woonkamer? Ben op zoek naar zo’n kleur maar heb tot nu toe nog niet kunnen vinden wat ik zoek! Alvast bedankt!

 2. Ik zou ook graag de kleur en het merk van de verf willen weten?
  Zijn de sierlijsten bovenaan de muur van piepschuim of van hout/kunsstof? Zoja waar heb je die weggehaald?

 3. Hoi Ingeborg, Brenn en Rianne!
  Allereerst, wat een leuke reacties!!
  Word er een een beetje stil van!
  Maar de kleuren zijn als volgt;
  – Huiskamer; Clay Brown van The Color serie van Histor.
  – Keuken; Hazelnut van Dimago
  – Hal; PrimeTime van Dimago

  En de sierlijst is inderdaad van piepschuim! Gek he eigenlijk haha? Ik dacht ook altijd dat dat gewoon van gips of hout was oid! En ze komen van de Praxis vandaan!

  Hopelijk heb ik jullie zo een beetje geholpen!
  Leuk dat ik andere mensen inspireer hihi!

  Liefs Janine

 4. Pinkback: Johnnie

 5. Pinkback: Blogger weekoverzicht | week 16, alle leukste blogs op een rijtje voor jou. | Huisjekijken

Geef een reactie