Ninneke’s Corner Culinair |Rijstpap met abrikozen

 

Column rijstpap met abrikoos (8)Ik ben Jeannine, gelukkig getrouwd, en mama van één zoon, en oma van een kleinzoon. Ik ben ook nog (plus)mama van 4 kinderen, en (plus) oma van 4 kleinkinderen en woonachtig in België. Ik hoop jullie lezers aangenaam te verrassen met mijn columns waar ik het ga hebben over interieur en eten, dagelijkse belevenissen, handige tips creatief om te springen met zelf mooie decoratie te maken en afwisselend met al eens een komisch getint verhaal over de capriolen van de olijke bende eekhoorns… Vandaag weer een Ninneke’s Corner Culinair.

Wat eet men met gouden lepeltjes nu alweer?????

 

Column rijstpap met abrikoos (8)

Lekker toetje

 

Geen idee of ze nu in de hemel rijstpap met gouden lepeltjes serveren. Ik neem het zekere voor het onzekere en ik maak zelf wel rijstpap, de gouden lepeltjes zijn een leuke extra.  In plaats van saffraan te gebruiken heb ik deze keer gekozen om er stukjes abrikoos in te doen. Het merg van een vanille peul doet het er zeer goed bij. Een lekker doordeweeks toetje of vieruurtje.

Rijstpap met abrikozen

Column rijstpap met abrikoos (2)

lekker romig

Wat heb je nodig :

250 gr rijstvlokken

anderhalve liter melk

18 suikerklontjes

het merg van een vanillepeul

wat gedroogde abrikozen, in hele kleine stukjes gesneden, hou ook nog enkele in smalle reepjes gesneden apart

bekertje room ( 200 ml)

Column rijstpap met abrikoos (4)

Rijstpap eet je met gouden lepeltjes

Bereiding: Doe de melk in een grote pot en zet op het vuur. Op een middelmatig vuur. Doe er de suiker bij en de rijstvlokken. Doe er het vanille merg bij van de peul of wat vanille essence. Laat tot de kook komen onder voortdurend roeren. Zet het vuur zachter en laat nog een dikke vijftal minuten zachtjes doorkoken, blijf wel roeren. Roer er de room bij en de stukjes abrikoos. Laat nog even een tweetal minuten zachtjes pruttelen. Giet de rijstpap in schaaltjes en werk af met nog enkele reepjes abrikoos. Smakelijk

Lieve groeten Jeannine alias Ninneke.

Je kan me vinden op mijn pagina op Facebook: Ninneke’s corner

GERELATEERDE ARTIKELEN

Geef een reactie