Ninneke’s Corner |Met een knop kan je zoveel meer.

 

Column met een knoop kan je zoveel meer A (16)Ik ben Jeannine, gelukkig getrouwd, en mama van één zoon, en oma van een kleinzoon. Ik ben ook nog(plus)mama van 4 kinderen, en(plus)oma van 4 klein kinderen en woonachtig in België. Ik hoop jullie lezers aangenaam te verrassen met mijn columns waar ik het ga hebben over interieur en eten, dagelijkse belevenissen, handige tips creatief om te springen met zelf mooie decoratie te maken en afwisselend met al eens een komisch getint verhaal over de capriolen van de olijke bende eekhoorns…

Deze knoppen naai ik niet op mijn jas.

Met een knop kan je zoveel meer.

Mooie knop word servethouder

Heb je al eens gezien hoeveel knopen men wel heeft in een naadwinkel? Was onlangs op zoek naar kleine witte bolle knoppen. Toen viel me ook meteen enkele waanzinnig mooie knoppen op. Niet dat ik die knoppen kon gebruiken voor een kledingstuk zo direct. Had wel prompt een ander idee, met die leuke exemplaren. Het zijn precies wijzerplaten van een klok of zakhorloge, maar met nog een bloemenprint op afgebeeld. Ze staan ook lichtjes bol. Ze lijken ook van glas te zijn. Dat versterkt optisch het beeld alsof het de wijzerplaat van een zakhorloge is. Nu ben ik ook gek op zak horloge, oude klokken, wijzerplaten en dat dergelijke meer. Vind ze altijd zo decoratief zijn. Ik was dus wel heel aangenaam verrast deze prachtige knoppen te ontdekken. Kun je weer alle kanten mee uit. Of je ze nu legt in een glazen potje, schaaltje, brocante kopje. Ik zag er ook andere mogelijkheden mee. Ze zouden het prima doen als tafelaankleding. Om aan een servet te wikkelen met touw als servet houder. Staat enig charmant en origineel. Ik heb er ruw touw aan gedaan Eerst wel een door het oog van de knop een dun touw heen. De dikke koord geraakt er natuurlijk niet doorheen. Zo knoop je dan het dikke touw vast, aan het dunnere koord. Draai vervolgens rond een servet en kijk hoe leuk het wel is. Ook als bladwijzer zijn ze handig en mooi. Maak de knoop vast aan een lint of touw. Meet de goede lengte af. Plak het lint of koord vast aan de binnenkant van je boek. Gaat het beste met een boek, waarvan je nog achter de ingebonden bladeren kan. Tussen de kaft en de vouwkant van de bladeren. Gaat niet met elk boek. Als het een mooi oud boek is kan het zo in de kijker gelegd worden. Of je bind er enkele oude kleine boeken met samen. Wat bijbels of zo, oude prentkaarten, muziekpartituren. Hier gaan zeker nog meer ideeën uit groeien.

Column met een knoop kan je zoveel meer A (6)

mooi knoppen

Column met een knoop kan je zoveel meer A (7)

Die komen niet aan mijn jas

Column met een knoop kan je zoveel meer A (10)

Bladwijzer

Column met een knoop kan je zoveel meer A (11)

Eenvoudig te maken.

Column met een knoop kan je zoveel meer A (19)

Om wat oude boekjes te bundelen.

Column met een knoop kan je zoveel meer A (12)

Servethouder

Column met een knoop kan je zoveel meer A (13)

Charmant lieflijk

Column met een knoop kan je zoveel meer A (14)

Eenvoudig maar mooi

Column met een knoop kan je zoveel meer A (16)

gezellig tafelen

Column met een knoop kan je zoveel meer A (17)

Detail

Column met een knoop kan je zoveel meer A (18)

Mooi met ook nog een wijzerplaat op het bord, zodat je een mooi geheel krijgt

Lieve groeten Jeannine alias Ninneke.

Je kan me ook vinden op mijn pagina op Facebook: Niunneke’s corner.

GERELATEERDE ARTIKELEN

Geef een reactie