Ninneke’s Corner Culinair | Zalm met groene asperges en aardappelpuree

 

Zalm met groene Aspersges en romig sausje B (3)Ik ben Jeannine, gelukkig getrouwd, en mama van één zoon, en oma van een kleinzoon. Ik ben ook nog (plus)mama van 4 kinderen, en (plus) oma van 4 kleinkinderen en woonachtig in België. Ik hoop jullie lezers aangenaam te verrassen met mijn columns waar ik het ga hebben over interieur en eten, dagelijkse belevenissen, handige tips creatief om te springen met zelf mooie decoratie te maken en afwisselend met al eens een komisch getint verhaal over de capriolen van de olijke bende eekhoorns… Vandaag weer een Ninneke’s Corner Culinair.

Vandaag gaan we op visvangst.

Zalm met groene Asperges en aardappelpuree.

Zalm met groene asperges en zalig sausje A (2)

Lekker gezond

Ik hou wel van tijd tot tijd van een heerlijk stuk vis. Mijn favoriet is verse zalm. Je kan er ook zoveel kanten mee uit , stomen, in een ovenschotel in een papillot. Als je de tijd respecteert kan je er niet veel fout aan doen. Je kan beter eens een keer meer kijken of die al gaar is, als dat je die niet tijdig die uit de oven haalt. Want een stuk droge zalm is nu ook niet echt lekker meer. Die moet net gaar zijn, maar nog zacht en sappig van structuur en smaak.

Zalm met groene Aspersges en romig sausje B (1)

Heerlijk met de saus op basis van visbouillon, room en witte wijn.

Zalm met groene Aspersges en romig sausje B (3)

Hmmm

Wat heb je nodig:

verse zalm filet 200 gr per persoon ( zonder graten )

2 sjalotten

wat boter

400 ml visbouillon

goede scheut witte wijn

verse citroen

200 ml room

verse dille

zwarte peper

weinig zout

groene asperges

aardappelen

boter

eventueel eidooier

nootmuskaat

peper

Bereiding: Schil de aardappelen, snij in middelmatig grote stukken. Kook ze gaar in een pot met gezouten water. Als ze zacht gekookt zijn. Draai ze door een aardappelzeef. Doe er de boter, zout, peper en nootmuskaat bij. Proef en kruid eventueel nog bij. Doe de puree in een ovenschotel. Pel en snipper de sjalotten fijn.Doe in een steelpan wat boter. Stoof hierin de sjalot glazig en zacht. Doe er de visbouillon bij en de wijn. Pers er wat vers citroensap bij.  Laat tot de kook komen. Doe er de room bij , kruid met zwarte peper en een weinig zout.Spoel de dille en knip zeer fijn. Doe er de helft van bij in de saus. Laat op middelmatig inkoken. Breek van de asperges het uiteinde af. Spoel ze en dep ze droog tussen een handdoek. Doe in een wok wat boter of olie, wok hierin de asperges gaar.  Kruid de zalm met zwarte peper uit de molen. Leg elk stuk apart op een stuk aluminiumfolie. Maak er een papillot van. Leg ze in een ovenschotel en zet in voorverwarmde oven van 180° voor een 20 A 25 minuten. Vergeet niet te checken of ze gaar zijn. Zet de aardappelpuree ook mee gelijktijdig in de oven. Dien de zalm op met de saus en strooi er nog wat verse dille over. Geef er de puree en de asperges bij.

Lieve groet Jeannine alias Ninneke.

Je kan me ook vinden op mijn pagina op Facebook:Ninneke’s corner.

GERELATEERDE ARTIKELEN

Geef een reactie