Ninneke’s Corner Culinair | Bananen cake

 

Bananen cake a (3)Ik ben Jeannine, gelukkig getrouwd, en mama van één zoon, en oma van een kleinzoon. Ik ben ook nog (plus)mama van 4 kinderen, en (plus) oma van 4 kleinkinderen en woonachtig in België. Ik hoop jullie lezers aangenaam te verrassen met mijn blogs waar ik het ga hebben over interieur en eten, dagelijkse belevenissen, handige tips creatief om te springen met zelf mooie decoratie te maken en afwisselend met al eens een komisch getint verhaal over de capriolen van de olijke bende eekhoorns… Vandaag weer een Ninneke’s Corner Culinair.

Gaan met die banaan.

 

Bananen cake

IMG_0186

Lekker om wat rijpe bananen te verwerken

Soms verdwijnen heel der trossen bananen uit de fruitschaal, zijn ze op een mum van tijd op. Andere keren word er nauwelijks één opgegeten. Dus liggen ze daar maar bruine plekjes te verzamelen en overrijp te worden Een overrijpe banaan eet ik zo niet op, om één of andere reden vind ik het niet lekker . Dan dienen ze om op andere wijze verwerkt te worden, soms gaan ze in een yoghurt, dan maak ik er bananenbrood van. Of  er word een heerlijke milkshake van gemaakt of vers bananen roomijs. Wou eens wat anders proberen. Ik denk altijd maar het kan maar één keer tegenslagen. Heb gewoon de basis van een vier/vierde cake in gedachten gehouden, mits dan wat meer bloem te gebruiken, omdat het deeg iets wat lopend word door de geplette banaan. Om dan toch zekerder te zijn dat het ook toch de binding kreeg tijdens het bakken , en niet plat ging blijven of uiteen zou vallen. Moet zegen het viel zeker niet tegen, het was zelfs heel lekker. Een blijver tussen de recepten.

wat heb je nodig:

200 gr boter

4 eieren

175 gr fijne griessuiker( kristalsuiker)

40 a 50 ml karamel siroop

250 gr zelfrijzende bloem

3 grote zeer rijpe bananen

Bananen cake a (3)

Heerlijk voor bij de koffie

Bereiding: Doe de boter, met de eieren en de suiker in een mengkom en mix alles goed. Doe er de zelfrijzende bloem bij en mix weer alles goed. Schenk er de karamel siroop bij. Pel de bananen en plet deze plat met een vork in een kom. Doe ze bij het deeg en mix alles weer even kort. Beboter een springvorm en bestuif met bloem. Doe het teveel aan bloem uit de vorm. Stort het deeg in de vorm en bak af in voorverwarmde oven van een 175 ° a 180°. Ongeveer een 45 minuten. Contoleer of de cake goed gebakken is door middel van een sate prikker of zo erin te prikken, in het midden van de cake. Komt de prikker er droog uit dan is de cake goed gebakken. anders laat je hem nog wat verder bakken in de oven. Haal de cake uit de springvorm als die klaar is en laat afkoelen op taart rooster. Smakelijk.

Lieve groeten Jeannine alias Ninneke.

Je kan me vinden op mijn pagina op Faceboo:Ninneke’s corner.

GERELATEERDE ARTIKELEN

Geef een reactie