Ninneke’s Corner | Vintage bestek

Column Vintage bestek (2)Ik ben Jeannine, gelukkig getrouwd, en mama van één zoon, en oma van een kleinzoon. Ik ben ook nog(plus)mama van 4 kinderen, en(plus)oma van 4 klein kinderen en woonachtig in België. Ik hoop jullie lezers aangenaam te verrassen met mijn columns waar ik het ga hebben over interieur en eten, dagelijkse belevenissen, handige tips creatief om te springen met zelf mooie decoratie te maken en afwisselend met al eens een komisch getint verhaal over de capriolen van de olijke bende eekhoorns…

Lijkt echt wel oud en sleets, maar is toch gloednieuw.

 

Vintage bestek

Column Vintage bestek (3)

Lijkt echt wel een oude lepel

Zijn jullie ook zo gek op oud bestek. Dat er echt geleefd uit ziet. Dat ouderdomsvlekken vertoont, wat zwart uitgeslagen is. Of het nu zilver of tin betreft, ik heb al heel wat bijeen verzameld. Om mee te decoreren uit te stallen in glazen potten. Ik vind altijd wel nog hier of daar wat bijzonders dat weer bij de collectie mag. Vind het zo mooi dat ik het eigenlijk zonde vind er niet mee te kunnen eten. Dat gaat me dan ook iets te ver , met zulk oud bestek dat de jaren heeft doorstaan. En bij weet ik veel in de mond gezeten heeft. Servies oké, maar bestek dat gebruik ik dan niet. Ik was het wel af bij aankoop en dan gaat het bij in de schaal of voorraad pot. Maar in mijn mond ga ik het niet steken. Maar ben ik blij dat er nu ook zo bestek te koop is. Gloednieuw maar het ziet er dus echt wel oud uit. Het mag zelfs in de vaatwasser. Een vintagebestek, het heeft wel geen reliëf. Uitgewerkt met krullen of bloemen. Maar het ziet er wel wat verslagen uit. Voor de rest is het simpel van vormgeving. Wat het dan ook bijzonder goed doet bij hipper modern servies. Alsook bij de oude serviezen. Het is dan ook een geslaagde aankoop, waar ik zeker geen spijt van heb. Integendeel  vind het een goede aanwinst, voor mijn tafel aankleding. En wie weet komt er ooit wel één met reliëf op de markt :-) . Zou je ook wel zo een bestek willen aanschaffen. Heb het al op verscheidene adressen tegen gekomen. Maar gewoon bij de MAKRO wel het goedkoopste. Het scheelde zelfs met een bepaalde winkel wel  twintig euro. Dat is toch al een aardig bedrag. Dat kun je dan beter besteden aan wat anders.

Column Vintage bestek (1)

Lijkt echt oud de koffielepel

Column Vintage bestek (2)

Looking old , but brandnew

Column Vintage bestek (3)

Gaat mooi bij brocante servies

Column Vintage bestek (4)

Ook bij stoer hip servies staat het prachtig

Column Vintage bestek (5)

Vintage bestek.

Lieve groet Jeannine alias Ninneke.

Je kan me ook vinden op mijn pagina op Facebook:Ninneke’s corner.

GERELATEERDE ARTIKELEN

Geef een reactie