Ninneke’s Corner Culinair | Bami met kip

Bami met kip A (1)Ik ben Jeannine, gelukkig getrouwd, en mama van één zoon, en oma van een kleinzoon. Ik ben ook nog (plus)mama van 4 kinderen, en (plus) oma van 4 kleinkinderen en woonachtig in België. Ik hoop jullie lezers aangenaam te verrassen met mijn blogs waar ik het ga hebben over interieur en eten, dagelijkse belevenissen, handige tips creatief om te springen met zelf mooie decoratie te maken en afwisselend met al eens een komisch getint verhaal over de capriolen van de olijke bende eekhoorns… Vandaag weer een Ninneke’s Corner Culinair.

We kiezen vandaag voor een heerlijk gerecht met kip.

 

 

Bami met kip

Bami met kip A (2)

heerlijk

Dit is zo weer een gerecht waar je mee kan blijven experimenteren. Nog meer groenten toevoegen of eens andere groenten als variatie. Een keer met varkensvlees of rundvlees, ter afwisseling een keer tijgergarnalen. Bami kan je alle kanten mee uit. Maar zorg dat je wat kleur in je bord krijgt en dat de smaken goed zitten.Vandaag heb ik voor kip gekozen. Dus bami met kip op de menu.

Bami met kip A (1)

Mooi van kleur en lekker.

Wat heb je nodig:

een groot pak bami

 5 a 6 kipfilets

2 courgetten

6 wortelen

3 rode paprika’s

1 ui

wat olie om te wokken.

peper en zout

eventueel klein beetje sambal

Bami met kip A (4)

Dit lust iedereen wel

Bereiding: Snij de kipfilets in heel kleine dunne plakjes, zet even opzij. Spoel de courgette en snij deze in julienne. Schraap de wortelen en snij deze ook in julienne. Spoel de paprika’s en snij in reepjes.Pel en snipper de ui fijn.  Doe olie in een wok en bak de kip in delen gaar , kruid met peper en zout. Als al de kip gebakken is, wok je één voor één de groenten beetgaar. Doe het apart want courgette is bijvoorbeeld vlugger klaar als de wortel. Kook de bami volgens de verpakking. Laat even goed uitlekken. Doe olie of boter in grote wokpan, doe de bami met de kip en alle groenten erbij en laat goed doorwarmen. Doe er eventueel nog een klein beetje sambal bij of wat currypoeder. Serveer met groene currysaus( kerriesaus )

Bami met kip A (5)

aanvallen

Lieve groeten Jeannine alias Ninneke.

Je kan me ook vinden op mijn pagina op Facebook:Ninneke’s corner.

GERELATEERDE ARTIKELEN

Geef een reactie